לאחרונה, בגלל מגפת הקורונה, מצאנו את עצמינו מבלים יותר ויותר בבית. הרי שילמנו הון לא קטן (בשכירות או רכישה) כדי למצוא מקום שיעניק לנו קצת שקט ורוגע אחרי יום עמוס באינטנסיביות היום יומית. ידענו לבחור את הטלוויזיה הנכונה לנו, את הספה, השטיח, הכורסה המעוצבת, גופי תאורה ואפילו מספר אביזרים (אקססוריז) מעוצבים שישלימו את החזון שלנו לבית המושלם – ובכל זאת משהו חסר. הקירות ריקים, חלקים ועכשיו מה? רובנו לא “ממש מבינים” באמנות. אז אולי קיבלנו ציור יפה כמתנה לחתונה, או פוסטר מגניב שקנינו בקניון או ברשת עשה זאת בעצמך, אבל מה עכשיו? מה מתאים למה? שנתחיל להשקיע באמנות? הרי זה לעשירים לא? מה אני אספן? מה לי ולאמנות עכשיו? זה בדיוק העניין ולשם כך כדאי לכם להתעמק בכתבה שהכנתי לכם.
לרוב, האמנות נדחקת הצידה לסוף סדר העדיפות, אבל בית בלי אמנות הוא בית ריק! למעשה, רק דרך האמנות אתם באמת יכולים להביע את עצמכם, את האופי האמיתי שלכם, התשוקות והשיגעונות שלכם. הרי אותה ספה, טלוויזיה או פינת אוכל תראו בבתים אחרים, אבל מה הסיכוי שתמצאו את אותה עבודת אמנות אצל השכנים או החברים? לכל אחד יש אופי שונה, כאן אתם באמת יכולים להביע את עצמכם באמת בבית. בואו נעשה קצת סדר: אמנות לא חייבת להיות יקרה. יש המון אמנים מעולים שמכינים עבודות נפלאות ובמחירים לכל כיס. אנחנו חיים בתקופה נהדרת ומלאה בהזדמנויות נגישות בהם אפשר להיחשף לאמנות. אנחנו כבר לא חייבים להתרוצץ בין גלריות או מרכזי מכירות פומביות כדי למצוא משהו שאנחנו אוהבים. אפשר לשוטט באינטרנט או ברשתות החברתיות ולמצוא המון אמנים, צעירים, מבוגרים ויצירות מגוונות (גם גלריות און ליין).
השלב הראשון בבחירת אמנות הוא כמובן החיבור
ברגע שאתם רואים משהו שמקפיץ אתכם, משהו שנותן לכם “אגרוף בבטן”, עשיתם את הצעד הראשון. כמובן שמיד עולה השאלה האם היצירה הזו תתאים לנו? אז ככה – אין נכון לא נכון, הרי אמרו את זה קודם לפני, “באמנות כמו באמנות, אין דבר כזה שאין דבר כזה”, אין חוקים, אבל יש בכל זאת עניין של טעם, או מסגרת מסוימת ש”מומלץ” להתחשב בה.
טיפים חשובים בבחירת אמנות לקירות
אם הבית מעוצב בסגנון מינימליסטי ובצבעים אפור,שחור, לבן, מומלץ להוסיף עבודת אמנות צבעונית שתשבור מעט את השקט העיצובי ותכניס קצת עניין, צבע וחום לבית. יחד עם זאת, חשוב לבחור בעבודה לא צבעונית מדי, אחרת היא תשתלט ותאפיל על העיצוב הכולל. לעומת זאת, במידה והבית צבעוני, מומלץ לא לבחור באמנות בגוונים של שחור, לבן, אלא דווקא אמנות בסגנון צילומים. בית צבעוני גם ככה משדר עניין ואופי ולכן, אמנות מצולמת תעניק לו קצת שקט ו”תרגיע” את העיצוב. בית בסגנון מוקפד ומעוצב הוא יותר גמיש, רוב יתאימו לעיצוב גם עבודות קנבס צבעוני וגם צילומים.
חשוב לזכור! האופי שלכם משפיע! אל תקנו אמנות כי “אמרו לכם שזה שווה הרבה” או “זה יכפיל את הערך”, לכו עם האמת שלכם.
ומה מבחינת הגדלים? מה הגודל הנכון?
בסלון ובפינת אוכל אפשר לתלות עבודות גדולות שיביעו את האופי שלכם וישלימו את העיצוב בבית. בסלון – עבודה על קנבס מלבני (מאוזן) תהיה הבחירה הבטוחה. אבל אפשר גם לבחור ב 3 עבודות (בגודל זהה) שייצרו סימטריה ועניין רב. בפינת אוכל ניתן גם כן לתלות עבודת אמנות די גדולה אך לא מדי (חשוב לשמור על פרופורציה), בעיקר אם פינת האוכל פתוחה ומתמזגת עם הסלון.
עיצוב מומלץ לחדרי ילדים (תלוי בגילאים)
ניתן לתלות מספר עבודות בגדלים שונים ולא גדולים מידי בנושא ילדות ולייצר קולאז’ על אחד הקירות. עוד דבר שחשוב לקחת בחשבון הוא גיל העיצוב. גיל העיצוב מתכוון לעיצוב הכללי של הבית. לחלל שמעוצב בסגנון צעיר יתאימו עבודות אמנות עכשווית, מודרנית, פופ-ארט, אבסטרקט וכו’. לחלל מעוצב בסגנון קלאסי, יתאימו יותר פורטרטים או אמנות בצבעוניות “כבדה” יותר.
לחלל המעוצב בסגנון אקלקטי יתאימו כמובן עבודות המדברות באותה שפה וצבעוניות.
אז מה היה לנו?
• חשוב לבחור יצירה שמתחברים אליה.
• לא לפחד מגודל (בעיקר בסלון ופינת האוכל).
• לשבור עיצוב מונוכרומטי – מומלץ עבודת קנבס צבעונית מעניינת.
• כשהעיצוב צבעוני, מומלץ לבחור בצילומים.
• תליית אמנות כקולאז’ מייצרת עיצוב חמים ומשפחתי (מתאים בחדרים).
• יש להתחשב בגיל העיצוב.
• לעיצוב צעיר יותר מתאים פופארט ואמנות עכשווית.
• עיצוב קלאסי ידרוש אמנות בצבעים פחות עזים.
הכי הכי חשוב: תפתחו את הראש, לכו עם תחושת הבטן שלכם ותקנו אמנות.
צילומים: זהר יוספיאן