1. ג׳ל שקוף טיפולי
הנחה של הג׳ל על הפצעונים גם יטפל בהם וגם יגרום לפצעים לא להיות שומניים במהלך היום, מה שעלול להזיז את הקונסילר והמייקאפ. מניחים את הג׳ל נקודתית על כל פצעון וממתינים לייבוש מלא.
* אני ממליצה על הג’ל לטיפול נקודתי בפצעונים ובפצעים של קליניק – ANTI BLEMISH SOLUTIONS.
2. קונסילר בגוון העור המדויק
בניגוד למקרים בהם אנחנו רוצות להאיר מקומות מסוימים בפנים עם קונסילר בהיר יותר, כשמדובר בפצעונים רצוי לבחור קונסילר שממש מותאם לגוון העור וזאת על מנת לא לתת דגש בהיר יותר לפצעונים, אלא לטשטש ככל הניתן את גוון האדמומי של הפצעון.
*אני ממליצה על הקונסילרים של מאק. גשי למאפרת בסניף הקרוב אליך על מנת שתתאים עבורך את הגוון.
3. מייקאפ מאט
רצוי להשתמש במייקאפ נוזלי שייתן מראה מאט נקי, לא שומני ולא מראה של הברקות על עור עם פצעונים. מייקאפ על בסיס מים שניתן לטפוח אותו בעזרת ספוגית נקייה על פי הצורך היכן שצריך יותר כיסוי והיכן שפחות.
*אני ממליצה על המייקאפים של דאבל וור מבית אסתי לאודר. הם עמידים ועושים את העבודה.
4. חיטוי המברשות והספוגית
רצוי מאוד לשטוף עם נגיעה של סבון פנים את כלי האיפור שלך וזאת על מנת לא להעביר חיידקים ובקטריות בכל פעם מחדש. בנוסף, בעת תהליך האיפור – לא להכניס מברשת או את הספוגית לתוך קרם או המייקאפ. ניתן להוציא בכל פעם בעזרת מקלון נקי את כמות החומר הרצוי -אני יודעת, לפעמים אין זמן אבל את חייבת לעשות את זה על מנת לא להכניס חיידקים ובקטריות לאותו מוצר.
5. חשוב!
על טקסטורת עור שאינה חלקה, חשוב פי כמה! – לא להעמיס איפור וכמובן ללא שימר שאמור לגרום להברקה – וזה בדיוק מה שאתן רוצות להימנע ממנו כשהפצעונים צצים להם. כמות מוגזמת של איפור יכולה לעשות אפקט הפוך, לכן, השתדלי לטשטש את הפצעים באופן נקודתי ולא בהגזמה.
בכל סוף יום חשוב לשטוף את עור הפנים בסבון שמותאם לסוג העור שלך (אני אישית משתמשת בסבון הפנים של קליניק). יש לנקות לאחר השטיפה את הפנים גם במי פנים ללא אלכוהול (תנסי את מי הפנים של בובי בראון הוא מעולה ולא מייבש) כי תמיד נשאר עוד איפור. יש לדאוג ללחות על בסיס מים (יש לקליניק מוצר מעולה – ג’ל לחות על בבסיס מים שנקרא DRAMATICALLY DIFFERENT MOISTUIZING) ובמידת הצורך להיוועץ עם קוסמטיקאית מומחית / רופא עור.
הכותבת: שני לב, מאפרת מקצועית shanylev_makeup@
* כתבה זו הינה כתבת העשרה בלבד ואינה מחליפה ייעוץ רפואי. מומלץ להיוועץ לפני עם מומחה עור.
צילומים: ראשית מאט מולוני – אנספלש, נועם עטיה – באדיבות שני לב.