♦ ראשית חשוב לדעת שהתת מודע של כולנו מושפע מתמונות ומראות, לכן מומלץ להפחית צפייה אקטואלית בטלוויזיה ולהעצים מראות וזיכרונות יפים על ידי חזרה.
♦ אפשר לחזור שוב בדמיון על דברים טובים שקרו לנו, להסתכל על תמונות ששמרנו בטלפון, העלנו לרשתות החברתיות או על המגנטים שהדבקנו על המקרר.
♦ ככול שנצייר בדמיוננו שוב ושוב תסריט טוב שקרה לנו כמשפחה, נרגיש טוב יותר. כך נחזק את מערכת החיסון שלנו ונפחית את הפרשת הורמון הסטרס (קורטיזול) שעלייתו עלולה להגביר חוסר שקט.
♦ מומלץ לכתוב משפטים מעצימים שקשורים למשפחה וללידה הקרובה, כמו למשל: “התינוק שלי יגיע בזמנו ויצטרף למשפחה שמחכה לו” או “אני סומכת על עצמי שאדע מה טוב לי ולעובר שבתוכי”.
♦ חשוב לחייך, גם אם זה באופן מבויים ומאולץ כי חיוך תורם לתחושה חיובית יותר. מחקרים מראים שהצחוק יכול גם להשפיע על רמת הכאב בגוף האדם.
♦ רצוי לעשות הרפיה נשימתית, פעם ביום למשך כמה דקות. להכניס אוויר מהאף, לחכות כמה שניות ולהוציא את האוויר החוצה לאט ובמודעות. יש לחזור על התרגיל בין 5-20 פעמים בקצב האישי. אם עולה דאגה או מחשבה תוך כדי תרגול, לשים אותה בצד ולחזור לנשימה. התרגיל תורם לרגיעה, לשקט ולניקוי מחשבות שליליות ואפשר לחזור עליו אפילו מספר פעמים ביום. יש לזכור כי כשאמא רגועה, העובר שברחם גם רגוע.
♦ אפשר במקביל גם לשמוע מוסיקה שמחה, לרקוד ולפרוק אנרגיות במידה ויש. אם ישנם עוד ילדים נוספים בבית אז אפשר לצרף אותם לריקודים. במקביל לא להיות לבד ולהשתדל להיות בקרבת פני המשפחה.
♦ נשים בהריון שרוצות לחלוק ולהתייעץ בשמן או באופן אנונימי, מוזמנות לקהילת הפייסבוק הסגורה הנקראת מילה של מיילדת, המונה כ – 3,300 נשים ומנוהלת על ידי מיילדות מקצועיות ומאפשרת לכל אישה להעלות שאלה ולקבל מענה מקצועי אישי ומבוסס ראיות. הכניסה לקבוצה בקישור הבא – לחצי כאן.
צילום: באדיבות ארגון המיילדות בישראל.
- כתבת העשרה בלבד. אין המגזין אחראי לעושה שימוש בתוכן זה. כתבה זו אינה המלצה או דרך לפעולה. במצבי חירום יש להתקשר למוקדי החירום לקבלת הכוונה וייעוץ רפואי מאתאים. ט.ל.ח