מה מותר ומה אסור לעשות לאחר טיפול בוטוקס

רופאת העור הבכירה ד"ר מוניקה אלמן עם הטיפים החשובים שעליכם ליישם לאחר הזרקת בוטוקס וגם מסבירה כיצד נוצר קמט, כמה קולגן אנו מאבדים בכל שנה ומהי כמות המצמוצים היומית שלנו - לא תאמינו

♦ לאחר הזרקה של בוטוקס לריכוך הקמטים, אין להתכופף שעה עם הראש למטה אלא בכריעה כי החומר בעל תכונות מימיות ועשוי לעשות דיפוזיה.

יש להימנע מחימום של הפנים (אסור לבקר בסאונה, להיזהר מתנורי חימום, לא לפתוח תנור בישול פעיל, כנ”ל לגבי מדיח כלים, מיקרוגל ובקיצור – כל דבר שמחמם אותנו. הבוטוקס הוא חלבון ביולוגי ומתפרק בחום.

♦ בוטוקס מחזיק בין 3-6 חודשים ויש מקרים שיש בהם צורך גם בשילוב של חומצה היאלורונית במידה ויש רפיון של עור המצח והעמקה של קמטים רוחביים.

♦ כדאי להימנע מפעילות ספורטיבית מאומצת למשך 2-3 ימים. 

♦ בהזרקה של חומצות היאלורונית או בכלל – כל חומרי המילוי, משתמשים בחומרים אשר נבדלים אחד מהשני ברמת הסמיכות של החומר, דחיסות, אלסטיות ופלסטיות (כלומר היכולת של החומר להתמזג עם העור וליצור העשרה של הקולגן). 

♦ חשוב להימנע מלעיסת מסטיקים! זה גורם לרפיון יתר של שריר הפנים, הגדלה של הפימה (מתחת לסנטר) ויוצר לחץ על עצמות הרקה וכתוצאה מכך – החמרה של כאבי ראש חריקת שיניים. 

כמה נקודות ידע חשובות 

– אנחנו מאבדים 1% של קולגן מדי שנה: יש ירידה אמיתית של מוצקות העור ואיבוד תשתיות, ירידה של קולגן אלסטין והשומן התת עורי. רפיון של שרירים אלו גורם לצניחה של עור הפנים והופעה של קמטים.

– אנחנו מאבדים כפית שומן מהפנים בכל שנה: כפית מכילה 5 CC –  זה בעצם 5 מזרקי מילוי!

– אנחנו ממצמצים כ-200 אלף מצמוצים ביום – זה גורם להעמקה של קמטים מסביב לעיניים. 

– אנחנו לא נולדים סימטריים – תמיד יש צד עמוק יותר עקב מימיקה, שהם בעצם חלק מתנועות הפנים שלנו (ההבעות). שינה על צד כזה או אחר גורמת לדחיסה של העור וזה מעצים את האסימטריה שלנו עקב יצירה של לחץ ממושך על הפנים. 

בטח שאלתם את עצמכם כיצד נוצר קמט – אז הנה התשובה

קמט הוא משוואה של כיווץ שריר ואובדן נפח עומק. הקמט הוא ביטוי לאובדן נפח, כיווץ הפנים, הבעות הפנים, נשימות ומצב לסתות.

הכותבת: ד”ר מוניקה אלמן, רופאת עור בכירה ובעלת רשת למרפאות אסתטיקה. 

* כתבת העשרה בלבד. אין המגזין אחראי לעושה שימוש בתוכן זה. לאחר כל טיפול אסתטי לרבות הזרקות של בוטוקס או חומרי מילוי למיניהם, מומלץ להיוועץ עם הרופא המטפל ולקבל ממנו הוראות באופן אישי.  

צילומים: דיאנה פולקהינה, רגבנדרה ו קונקטי – אנספלש.

כתבות נוספות שיעניינו אותך

גלילה לראש העמוד

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו ותישארו מעודכנים