אירה דולפין: “מאוד חשוב לשתות מים פושרים במהלך אימון, לא מי קרח”

מכורים לפעילות ספורטיבית? המומחים ממליצים – שימו מים פושרים בבקבוק

צמד המילים “קורונה טיים” כבר מזמן הפך לחלק מהסלנג הישראלי ורגע לפני שצמד זה נכנס למילון באופן רשמי אפשר לראות שכל פרט בחיינו מתקשר לסלנג החדש. כן, גם הרגלי הספורט שלנו.

בחצי השנה האחרונה מתאמנים רבים שהיו פוקדים את חדרי הכושר ושיעורי הסטודיו נלחצו מהמחשבה על אימון בחלל סגור לצד אנשים זרים והחלו לחפש פתרונות באוויר הפתוח ובמרחבים גדולים בהם ניתן לשמור על שני מטר – דבר שהוביל לעליה בשיעורי הספורט המתקיימים בפארקים הציבוריים ולמספר האנשים שרצים ברחובות.

כאשר אנחנו מתאמנים בחוץ, בעיקר בחודשי הקיץ החמים אנחנו מזיעים יותר וטמפרטורת הגוף שלנו עולה וזאת בשונה מסיטואציה בה אנו מתאמנים בחלל סגור הכולל מזגן – והדרך המהירה שלנו להקל על עצמנו ולהתרענן היא באמצעות שתיית מים קרים. כן, כמה שיותר קרים – וזאת בעיה.

מספר מחקרים ברחבי העולם מצאו כי שתיית מים קרים בסביבה חמה ובזמן מאמץ גופני אמנם תביא לירידה בטמפרטורת הגוף אך בו זמנית גם תגרום להאטה ביכולת הגוף לקרר את עצמו על ידי זיעה – מה שבעצם גורם לפעילות הפוכה ממה שרצינו.

אם נלך רגע לתחום הפיזיולוגי נבין שכאשר גוף האדם מתקרר הוא מפחית בתגובה את זרימת הדם לעור ובכך גם את הפרשת הזיעה. כלומר, אם נשתה מים קרים במהלך אימון באוויר הפתוח נרגיש רעננות רגעית אך כאשר הרעננות תתפוגג יכולת ההזעה תרד, טמפרטורת הגוף תעלה ולגוף יהיה יותר קשה להתמודד עם החום. כלומר, פגענו בתהליך הטבעי של הגוף.

“מאוד חשוב לשתות מים במהלך אימון ספורטיבי, בטח אם הוא מתרחש בשטח פתוח ללא מיזוג ובשעות חמות שיש שמש ולחות. לאימון מכל סוג רצוי לקחת כמות גדולה של מים, אך כדאי להקפיד על שתיית מים בטמפרטורת החדר או קצת מתחת ולא על מים קרים כדי לא לפגוע באימון” משתפת אותנו מאמנת הכושר אירה דולפין.

במחקרים המדוברים נמצא גם כי שתייה קרה יעילה בסוף המאמץ הגופני (אז מתחילים לקחת לאימון שני בקבוקים – אחד קר ואחד פושר?) כי כאשר הגוף נמצא בתהליך התאוששות קצב ההזעה יורד אך זה בסדר כי סיימנו את האימון ועברנו לזמן מנוחה.

צילום: דמיר ספאניק

צילום תמונה ראשית: הנרי מילהאק

כתבות נוספות שיעניינו אותך

גלילה לראש העמוד

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו ותישארו מעודכנים