כמה זמן אפשר לשמור את האוכל במקרר?

האם אפשר לחמם את האוכל פעמיים? מתיי נצטרך לזרוק את תבשיל הבשר, העוף או הדג שהכנו לפח? כמה זמן ניתן לצנן את האוכל שבישלנו לפני שנכניס אותו למקרר? כל התשובות בכתבה

אוכל מבושל מזין ומנחם אותנו, אבל אם לא ״נשתמש״ בוא כראוי הוא יכול גם להזיק לנו מאוד.

ברגע שאוכל שבישלנו עובר את הזמן הרצוי לאכילה שלו, הוא עלול לפתח חיידקים ובקטריות שלא כדאי לנו שייכנסו לגוף שלנו.

קיימות 2 סוגי בקטריות: פתוגניות – כאלה שממש ייגרמו לנו לחלות ובקטריות אחרות, פחות מסוכנות, שפשוט ייגרמו לאוכל שלכם להיות בעל טעם וריח נוראי.

אז נכון שכולנו מאכסנים את האוכל במקרר, אבל דעו כי זה ממש לא גורם לו להיות חסין מהבקטריות הללו, אבל לפחות את הסוג השני, הבקטריות הפחות מסוכנות, תוכלו לזהות בעצמכם בקלות – אם תריחו או אם תטעמו.

אז בואו נעשה קצת סדר

תבשיל של עוף, בשר או דגים: ניתן לשמור במקרר ולאכול במשך 3-4 ימים בלבד! זכרו כי חלבונים נוטים להתקלקל מהר יותר משאר סוגי המזון. אין לחמם יותר מפעם אחת. 

אורז לבן: ניתן לאכול במשך 4-6 ימים בלב! חשוב: אל תחכו שסיר האורז מארוחת השישי יתקרר לגמרי כדי להכניסו למקרר – ברגע שאתם מבחינים בכך שהאדים נגמרו, הכניסו לקופסא אטומה ואז למקרר (שעה אחת של צינון בחוץ תספיק מאחר שחיידקי בצילוס צראוס יכולים לשרוד באורז כשהוא נותר בטמפרטורת החדר). לא מומלץ לחמם את האורז יותר מפעם אחת וכמובן שאין להכניס סיר רותח למקרר.

ירקות מבושלים: ניתן לצרוך במשך 5 ימים בלבד! תפוחי אדמה למשל – עד 3 ימים. אבל אני גם ממליצה לבחון האם זה ראוי למאכל בעזרת העין והריח. אם הם נראים ומריחים רע, זרקו לפח.

פסטה (עם או בלי רוטב): ניתן לאכול במשך 4 ימים בלבד!

ביצה קשה עם קליפה: עד 7 ימים בלבד. (למרות שזה חלבון).

מוצרי חלב: מכירים את זה שכשאתם מארחים, אתם מנסים להפוך את השולחן ליפה יותר ושופכים את גביע הקוטג’ לקערה יפה או מניחים את פרוסות הגבינה על משטח עץ? זה מקסים – רק אל תחזירו את אותן גבינות חזרה לאריזות המקוריות שלהן! הכניסו אותן לכלי נפרד והכניסו למקרר. 

פחיות וקופסאות שימורים: מומלץ לא להשאיר את תכולת התירס שלא סיימנו לאכול, או רסק העגבניות וכו’ בקופסת השימורים, כי יש סיכוי שהמתכת תשאיר טעם לוואי באותו מוצר. מומלץ להעביר אותו לכלי נפרד ואז להכניס למקרר ולצרוך עד 3 ימים. 

מומלץ לאטום את האוכל שאנחנו מכניסים למקרר

כמה טיפים לסיום

♦ חשוב שכל המאכלים המבושלים שאנו מאכסנים במקרר, יהיו בקופסא אטומה לגמרי או עטופים בצורה טובה מאוד.

♦ רצוי להעביר את האוכל המבושל למקרר לא יותר משעתיים לאחר הבישול! לפעמים אנו נוטים לחכות שהאוכל אותו בישלנו יתקרר על השיש לפני שאנו מכניסים אותו למקרר, וזה נכון. אבל מי לא שוכח ומשאיר אותו שם יותר מהזמן הזה וזה בהחלט זמן שיכול לסכן את המזון ולהפוך אותו ללא ראוי למאכל. העובדה שהאוכל עומד בחוץ יותר מידי זמן, גורמת לו לפתח חיידקים.

♦ הכנתם כמות גדולה של תבשיל או רוטב? תקפיאו בקופסאות קטנות! ככה לא תזרקו סתם אוכל שיישאר ובפעם הבאה שתהיו רעבים תוכלו ישר להוציא מהמקפיא לחמם ולאכול, כי כמו שאמרנו – לא מומלץ לחמם את אותו תבשיל פעמיים. 

הכותבת: עדי רודניצקי שרון, יועצת לאורח חיים בריא, שינוי תזונתי ומטפלת באכילה רגשית. 

הכתבה היא בגדר המלצה בלבד וכל העושה שימוש בתוכן זה עושה זאת על אחריותו בלבד. ט.ל.ח. 

צילומים: אוויאנה סנטייגו, NRD – אנספלש. צילום תבשיל: קרין סטרודבורסקי

ניתן לחמם פעם אחת ולצרוך עד 3 ימים בלבד

כתבות נוספות שיעניינו אותך

גלילה לראש העמוד

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו ותישארו מעודכנים