עד לפני כעשור, הסרת שיער מחלקי הגוף הייתה שמורה לנשים בלבד. שנים רבות הרגילו אותנו שנשים צריכות להסיר שיער מהרגליים, בית השחי והמפשעות ופתאום, גברי העולם הרגישו מקופחים וסיפחו את התחום גם אליהם.
כידוע, שיער הגוף של המין הגברי הוא לרוב חזק יותר, כהה יותר ובעל שורש עבה יותר – מה שגורם להסרה להיות קשה יותר ובעיקר בעלת תחזוקה גבוהה יותר. רגע, מי אתם שתתלוננו על קושי לאחר שבמשך שנים המין הנשי סבל לבד מהנושא? אז פתח לתלונות אין כאן, אבל הבאנו לכם הגברים את כל התשובות לנושא החם ביותר – איך מייצרים גוף חלק על ידי גילוח וללא גירוי העור.
גילוח שיער הגוף אינו פעולה טבעית וגורם לעור לחוות יובש, שיערות עם צמיחה הפוכה, צמיחה מוגברת ומחלות עור מהם לא סבלתם קודם לכן, שלא נדבר על הפצעים הלא אסתטיים על החזה שגורמים לנו לתהות האם הבוקר נכפתר את החולצה עד הסוף או נשאיר קצת פתח לאוורור. אז איך נעשה את זה נכון? הרמנו טלפון לפולה בליק, מומחית לרפואה טבעית וקוסמטיקה משולבת, כדי לקבל את כל התשובות בנושא.
“בשנים האחרונות הגבר המתקדם והמודרני רוצה להרגיש אסתטי וחלק – מה שגורם להרבה גברים לגלח את הגוף ולאחר מכן להגיע לקוסמטיקאיות כמוני לטפל בבעיות עור שנוצרות מכך. אני אתן רגע הקדמה, כשגבר מגלח את הגוף שלו רואים יותר את העור והשרירים ובשנת 2020 זה הטרנד, שאגב הוא ממש לא חדש” אומרת לנו פולה.
אז מהן ההשפעות של גילוח על העור הגברי?
“גילוח גורם נזק לעור, זה מוכח וחד משמעי” אומרת לנו פולה ומפרטת:
– ההשפעה הראשונה היא אקנה. 80 אחוז מהגברים שמגלחים את גופם חווים אקנה, מהפחות חמור ועד החמור ביותר. זה קורה בעיקר בגלל שיערות חודרניות שנלכדות בעור וגורמות לכך.
– ההשפעה השנייה היא פיגמנטציה. גברים רבים שמגלחים את גופם משאירים צלקות פיגמנטציה כי העור חווה טראומה וגילוח בתדירות גבוהה שמגרה את העור.
– ההשפעה השלישית היא קלואיד. קלואיד היא תופעה של הצטלקות יתר ושכיחה בעצם הקיימת במרכז החזה. לעתים אפילו מדובר בצלקת חריפה שנכון להיום אין שיטה להסיר אותה מהעור.
– ההשפעה הרביעית והאחרונה היא אבצס, דלקת שנוצרת בגלל שיער תת עורי. אבצס זוהי דלקת תת עורית בגודל של גולה שמתפתחת מתחת לעור וגורמת לכאבים חזקים במקום הדלקת”
בטח שאלתם את עצמכם למה לגלח אם אפשר להסיר שיער לצמיתות. אז תפסיקו להאמין לכל מה שמוכרים לכם בפרסומות. כל מי שאי פעם הגיע לטיפול לייזר בטח זוכר שגם טרם טיפול הלייזר, קיים צורך לגלח את הגוף, אבל בשונה מגילוח בייתי זה נעשה מספר פעמים בודדות ואז השערות נעלמות לצמיתות – אז לא. לצערנו אנחנו נאכזב אתכם ונבהיר כי טיפול הסרת שיער בלייזר הוא לא תמיד הפתרון עבור גברים שהיו רוצים להיפטר משיער גופם – כי אחוזי ההצלחה לא גבוהים.
“בגלל ההורמון הגברי, לגברים יש המון שיער ולרוב הוא קשה ועבה וטיפול ההסרה בו קשה. חמישים אחוז מהגברים במדינת ישראל מדווחים שהלייזר לא עבד עליהם ולא סיפק להם את הצורך לשמו הגיעו למכונים השונים” מספרת פולה ומוסיפה: “אני מבינה את הצורך להוריד את שיער הגוף, ומהניסיון שלי גם נשים נמשכות יותר לגברים מטופחים אבל שימו לב – אם בחרתם להסיר שיער תפתחו עיניים וכאשר יש משהו חריג בעור יש לפנות במידי לקוסמטיקאית או רופא עור כדי שבמידה ויש בעיה ולא תחול החמרה והמצב יהיה קל לטיפול”.
החלטתם לגלח? כך תעשו את זה נכון
קיצור השיער: קצר את שיער הגוף טרם תחילת הגילוח בעזרת מכונת גילוח. קיצור השיער מסייע בסתימת להבי הסכין וכך הסכין עוברת בצורה חלקה יותר על העור ופחות פוצעת אותו.
בזמן המקלחת ועדיף בלילה: רצוי לגלח את הגוף במהלך המקלחת כאשר הגוף רטוב, כך נרכך את העור ואת שיער הגוף. האזורים השעירים בגוף נוטים להיות מחוספסים ולסכין קשה לעבור עליהם בלי להיתקע. כאשר הגוף רטוב זה מקל על סכין הגילוח להחליק על הגוף וכך קיים פחות סיכוי שהסכין יפגע בעור במהלך הגילוח. יש לגלח נגד כיוון צמיחת השערות. זמן הגילוח הטוב ביותר הוא בלילה במהלך מקלחת חמה כיוון שבשעות האלו העור נינוח וגמיש יותר.
ג’ל גילוח: שימוש בג’ל גילוח מוסיף לחות לשערה ובכך משפר את החלקת מכשיר הגילוח על העור. ככל שלסכין יהיה קל יותר כך קיים פחות סיכוי שהעור יפגע ויחווה טראומה במהלך הגילוח. ניתן גם להשתמש במרכך שיער, הוא עושה את אותה עבודה.
בדיקת הלהבים: טרם תחילת השימוש רצוי לבדוק האם להבי הסכין עדין קהים ולא חלודים. במידה וכן הדבר יכול לגרום לחתכים ולזיהומים לא רצויים בעור ולכן רצוי לשים לב מה מצב ראש הסכין ולהחליף כל מספר שבועות. לא להתעצל, סכין חלוד ומזוהם עלול לגרום לכם נזק בלתי הפיך ולא רק לעור עצמו. רצוי לפני כל גילוח לחטא את סכין הגילוח בעזרת האלכוהול וכמובן לא להשתמש בסכין הגילוח של בן או בת הזוג.
לחות: בסיום הגילוח רצוי למרוח קרם לחות. העור מגורה מהגילוח וגירוי יכול לגרום ליובש, פצעים ובעיות נוספות – ולכן בסיום הגילוח יש למרות קרם לחות על מנת להרגיע את העור.
ניתן למנוע שיערות חודרניות הצומחות בתוך העור בעזרת פילינג יומיומי וניקיון האזור בעזרת חומרי חיטוי רפואיים. ישנם משחות אנטיביוטיות שגם מטפלות בדלקת המקומית במהרה ויש להתייעץ על כך עם הרופא המטפל.
צילום תמונות: John Fornander, Dimitar Belchev