הילדים שלכם עלו במשקל?

הנה רשימה של מה עליכם לא לעשות וממש לא להגיד וגם מספר טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם הסיטואציה

נתחיל מהעובדה שילדים רגישים מאוד. אנחנו תמיד עוטפים אותם ודואגים שרק יהיו לנו בריאים ומאושרים. אבל אין לנו שליטה בכל – ופעמים רבות ילדים חווים משברים רגשיים או תחושות שקשה להם להתמודד איתם ואם הם לא יודעים לווסת את הרגשות שלהם, הם פשוט פונים לאוכל.

שלא תבינו לא נכון, לא בכל פעם שילד חווה מצב רגשי כמו כעס או אפילו התרגשות, הוא ישר פונה לאוכל, ממש לא. התגובה לרגש משתנה מילד לילד כמובן ואם האחד יפנה לאוכל כדי להתמודד עם הרגש שאינו יודע כל כך להכיל, האחר ידע להתמודד איתו ולהבין שזהו רגש רגעי והוא יחלוף.

אם אתם מזהים מצב בו אתה רואים שילדכם העלה במשקל, או אוכל הרבה מעבר למה שאתם רגילים או מצפים לראות – יש כמה דברים שאסור לכם להגיד!

♦ ״אכלת יותר מידי – תפסיק!״.
♦ ״אל תאכל/י את זה  – זה משמין״.
♦ ״אסור לך לאכול יותר ממתקים, זהו״.
♦ ״עלית קצת במשקל לא״?

כל המשפטים הללו הם רק טיפה בים, מתוך מכלול של דברים שאתם צריכים, אבל ממש צריכים להפסיק להגיד להם. 

למה?

ברגע שתתחילו להכניס לראשו של ילדכם שהוא עלה במשקל, אכל מעבר למה שהוא צריך, או במילים אחרות – פשוט נראה פחות טוב, אתם עלולים לפתח אצלו הפרעות אכילה, שכידוע, תלווה אותו במהלך חייו ותגרום לו לאפקט ההפוך מזה שאתם רוצים ליצור. 

ההערות הללו עלולות לעורר רגשות שליליים באופן כללי ובאופן ספציפי לגבי אוכל וגם תסכול גדול – כי הם אינם יודעים כיצד להתמודד איתם בגיל כל כך צעיר. חשוב למלא את דלי הדימוי העצמי של כל ילד ולא לנקב בו חורים שישפיעו על חייו – ולא רק בענייני משקל.   

אני, בעלי מיקי ושתי בנותיי

עליכם לדעת כיצד לגשת לסיטואציה הזו ואולי בכלל מדובר במצב שלא ממש צריכים לדבר עליו! פשוט תשחררו את זה ואם סבלתם בעצמכם מהערות על המשקל כשהייתם ילדים, הדבר האחרון שאתם צריכים לעשות הוא להשליך את תסכולי הילדות שלכם – לילדכם. עליכם לשחרר את זה. 

ילדים צריכים ללמוד לבדם האם הם רעבים/שבעים ומתי ממתקים עושים להם כאבי בטן (כל זה נכון במידה כמובן שהמצב אינו קיצוני – כזה שדורש טיפול).

אז מה כן אפשר לעשות אם אתם ממש מודאגים מהעלייה במשקל של ילדכם?

♦ רכשו אוכל מזין.

♦ הימנעו מלהכניס הביתה הרבה ממתקים – כמויות זה שם המשחק. 

♦ הכניסו אותם למטבח יחד אתכם, ספרו להם מה אתם מבשלים ותסבירו להם מהם הערכים התזונתיים במצרכים ומדוע עלינו לאכול אותם. עם הזמן הם ילמדו בדיוק מה נכון עבורם.  

♦ אם אתם רואים שילדכם אוכל יותר כאשר הוא לבד, נסו לארח לו חברה סביב השולחן ואולי זה יעזור להפחית את הכמויות. 

♦ חשוב מאוד ללמד אותו לאכול לאט וללעוס הרבה. כשאוכלים לאט, השובע מגיע הרבה יותר מהר. 

בהצלחה

עדי רודניצקי שרון – יועצת לאורח חיים בריא, שינוי תזונתי ומטפלת באכילה רגשית.

* הכתבה היא בגדר המלצה בלבד ואינה מחליפה טיפול או המלצות רפואיות / תזונתיות.

צילומים: כאלב וודס, עדי רודניצקי

כתבות נוספות שיעניינו אותך

גלילה לראש העמוד

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו ותישארו מעודכנים