תקופת הקורונה גרמה לרבים ללחצים, חרדות, דיכאונות וזו רק תחילת הרשימה שיצרה כאוס. אבל היי – יש גם פן חיובי
הקורונה היא מתנה לזוגיות
תקופת הקורונה גרמה לרבים ללחצים, חרדות, דיכאונות וזו רק תחילת הרשימה שיצרה כאוס. אבל היי - יש גם פן חיובי
מערכת האתר | כותב תוכן
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
תאמינו או לא, העובדה שהעושר שנמצא בחוץ לא זמין, גורם לפחות הסחות דעת, ולריכוז בזוגיות ובמשפחתיות. דנה ויסברוט, מטפלת זוגית ומשפחתית מסבירה: "בימים שבהם אנחנו חיים בעולם של שפע, האפשרויות והעשייה הרבה מחוץ לבית יוצרים ריחוק וקווים מקבילים בין בני הזוג בחיי היום יום. תקופת הביחד שהביאה הקורונה, היא בעצם מתנה כי היא מאלצת אותנו לחזור אחורה למקורות, גם במשמעות של צמצום חברתי.
"אין לנו לאן לברוח, לא לחו"ל, לא לתחביבים שונים כמו קבוצת הריצה שלו ושלה ולא לחברים שלו או שלה. יש אחד את השני והילדים, וזה מאלץ אותנו יותר להתגייס לכך. זה מכנס אותנו פנימה גם ברמה האישית וגם ברמה המשפחתית. העיסוקים המרובים מחוץ לבית מאוד מפרידים אותנו כזוג ומפצלים לעולמות שונים, וכל זה נגמר כשאין ברירה אלא להיות יחד ולהתמודד עם המצב".
לדבריה, יש אלמנט נוסף. "כמו שבממשלה פתאום היו שיחות על אחדות, אותו תהליך קורה במשפחה. היום זוגות שדקה לפני הקורונה היו בטיפולים, הבינו שצריך לעשות ממשלת אחדות גם בבית, כי גם ברמה הכלכלית והאישית יש יותר כוח ביחד. יש פה מתנה לזוגיות שאפשר לנצל אותה לעבודה משפחתית".
איך עושים את זה? יש כמה עוגנים חשובים. חלוקת תפקידים. חשוב לעשות ישיבה משפחתית, שבה מגדירים מה הצרכים שלנו, לארגן סדר יום, ואפילו ליצור טבלה יומית, כשמאוד ברור מי אחראי על מה, ומי יכול לתרום בעשייה עם הילדים. חלוקת התפקידים מורידה לחץ של הילדים על המערכת המשפחתית ואז יש פחות ריבים.
מחלקים את מטלות הבית. כדי למנוע פנקסים, חשבונות וריבים, אפשר לקיים פעם ביום ישיבה זוגית שבה אנחנו מספרים מה עבד לנו ומה לא עבד ומה לשנות ליום הבא. יש כאן הזדמנות להתקדם ברמה הזוגית, לשתף אחד את השני ולייעל את המערכת המשפחתית. הנושא השלישי והחשוב ביותר זה ההזדמנות להרבה יותר מגע. בבית יש יותר אפשרות להתקרב פיזית. תתחבקו ותנו נוכחות לשניים שבתוך הקשר, זה מחבר וזו התרופה הכי טובה לזוגיות.
זה הזמן להתקרב