מבחן האוזניות האלחוטיות של המגזין

בדיוק התלבטתם איזה אוזניות אלחוטיות לרכוש? תפסיקו להתלבט, עשינו בשבילכם את העבודה

AirPods pro

המצטיינות 

התנסה במוצר: צחי קומה

אין ספק שמדובר בדגם שהכי אהבנו והתחברנו אליו. גם מבחינת הנוחות, ההתאמה המצוינת לאוזן שלא גרמה לכאבים גם בשימוש לאורך זמן, ההתאמה המעולה כמובן עם מכשירי אייפון ושיפור הסאונד שהיה לוקה בחסר בדגמים הקודמים. אז כן, נכון שהאוזניות הן יקרות יחסית וחוויית השימוש נפגעת בחיבור עם מכשירי אנדרואיד, אבל הפלוסים של הדגם הזה גובר על המינוסים. סינון הרעשים מצוין, המבנה שונה מהדגמים הקודמים שהחליקו מהאוזן במיוחד בעת ספורט. הדגם הזה פשוט לא החליק גם כשממש הזענו בפעילות אירובית ולא היינו צריכים להכניס ולייצב אותה באוזן בכל פעם כדי שלא תיפול. והנה ההרחבה המקצועית יותר: 

סינון רעשים אקטיבי – AirPods Pro הן אוזניות ה-In-Ear היחידות עם מנגנון ביטול רעשים אקטיבי המתאים את עצמו בעקביות לצורת האוזן שלכם לאטימה מושלמת מרעשי הסביבה כדי שתוכלו ליהנות מחוויית סאונד מדהימה.

מצב ׳שקיפות׳ – Transparency – הקשיבו לסביבה שלכם מבלי לעצור את המוזיקה או להנמיך את הווליום ואפילו מבלי להוציא את ה-AirPods Pro מהאוזניים.

ביצועים – עמידות בפני זיעה ומים (תקן ipx4) ואיכות שיחה משופרת גם בסביבת רוח חזקה. AirPods Pro מושלמות לאימון ולאורח חיים פעיל.

נוחות ועיצוב חדשני – Ear Tips גמישים ורכים מסיליקון בשלושה גדלים להתאמה מקסימלית לצורת האוזן. זוג חיישנים אופטיים לזיהוי אם ה-AirPods Pro בתוך האוזניים, המוזיקה תפסיק אוטומטית כשתוציאו אותם ותמשיך ברגע שתחזירו אותן לאוזניים.

איכות סאונד מדהימה – סאונד מעולה ומגברים בעלי טווח דינמי רחב.
תיהנו מבס עוצמתי ומלא, ונקי מעיוותים שמספק התקן הקול של Apple.
שבב Apple H1 בעל 10 ליבות לעיבוד ביטול הרעשים האקטיבי בזמן אמת.

חיי סוללה – עד 4.5 שעות האזנה או 3.5 שעות שיחה בהטענה בודדת כאשר ביטול הרעשים מופעל. מארז הטעינה נותן עוד 24 שעות של האזנה למוזיקה ועד 18 שעות שיחה.
הטענה של 5 דקות בלבד תיתן לכם עוד שעה שלמה של האזנה או שיחה.
טעינה אלחוטית עם מטענים בתקן Qi וטעינה עם כבל Lightning.

שימוש עם מכשירי Apple אחרים – ההפעלה הראשונית פשוטה, פשוט פתחו את מכסה המארז של ה-AirPods והחזיקו אותם ליד מכשיר ה-iPhone או ה-iPad שלכם.

AirPods Pro ניתן להשיג ברשת iDigital

מחיר: 1,199 ש”ח. באילת: 1,025 ש”ח 

Jabra Active 75t

המשתלמות ביותר 

התנסה במוצר: צחי קומה

השנה השיקה ג’ברה (באמצעות ביקונקט) את סדרת האזניות הטרו וויירלס – 75t. דגם ה-Elite הוא הראשון שהגיע לישראל. אחריו הגיעה גרסת הספורט Activ, וגרסת WLC בה ניתן לטעון אלחוטית את הנרתיק (פינוק למתקדמים). העלית הוכרז על-ידי בוחני טכנולוגיה רבים, כאזניות שנותנות את התמורה הטובה ביותר עבור הכסף, ובצדק. הן עמידות יותר, עם הגנה מלאה למים וזיעה ומחזיקות הרבה יותר. 

אורך חיי הסוללה: זהו היתרון הגדול ביותר שלהן. היצרן טוען שהן מגיעות ל-7.5 שעות של ניגון מוזיקה רציף. השתמשתי בהן ברציפות במשך 6:45 שעות, ונשארה סוללה בכמות שאישרה את הטענה. טעינה בנרתיק תספיק עוד 28 שעות. 15 דקות טעינה מספקות 60 דקות שימוש. במובן הזה, האזניות הללו הן העלית של הקטגוריה. 

איכות השמע: הן מעבירות את הצלילים בצורה נקייה וטובה, ושידור הבלוטות’ יציב מאוד, כך שאין העלמויות צליל. האפליקציה לנייד מאפשרת לבחור בין שישה עיצובים מובנים של הצליל.
איכות השיחה טובה מאוד. בעיקר בזכות 4 מיקרופונים שמעבירים את הקול של המשתמש היטב ונקי. ניתן להשתמש באזנייה אחת (הימינית בלבד) או בשתיהן. רעשים סביבתיים נקלטים בקלות. לכן, ברוח קצת קשה לשמוע את המשתמש. 

עמידות לזיעה ואבק בתקן IP57 נחשבת לרמה טובה מאוד, ומאפשר להשתמש בהן בפעילות בגשם ותוך הזעה. עדיף שלא לטבול אותן במים, אבל ריצה בגשם של 50 ק”מ הן יעברו בקלות.
נרתיק ההטענה מהקטנים והאלגנטים שיש. בגודל של קופסת גפרורים הוא מחליק לכיס ונעלם בו. המגנטיות של האזניות, שמסייעת להכניס אותן בקלות למטען, ומונעת נפילה שלהן בטעות מהנרתיק.

נוחות שימוש גבוהה מאוד: ה-75 לא מורגשות באוזן, תוך שהן יושבות בצורה יציבה, גם בתנועה ובפעילות ספורטיבית. 

עיצוב אלגנטי ושימושי: האזניות קטנות ונעלמות ממש באוזן. האזניות והנרתיק-מטען של האקטיב, בניגוד לשני הדגמים האחרים, עשויים מפלסטיק נעים למגע. הכפתורים הפיזיים שימושיים מאוד, נוחים לתפעול וניתן איתם לשנות את עוצמת השמע, לנגן שירים, לעצור אותם ולעבור ביניהם, לענות לשיחות ואפילו לעבור בין שיחות ממתינות, ועוד. 

האפליקציה: נוחה מאוד, אם כי יש מה ללמוד מהאפליקציות של סוני ושל Jaybird. אפשר לאתר באמצעותה את האזניות. 

איטום לסביבה: איטום ברמה גבוהה ובאמצעות אטמים מתחלפים. אפשר לשמוע את הסביבה באמצעות תכונת ה- HearThrough, שמשמיעה את הסביבה באמצעות המיקרופונים המובנים.

מחיר: 799 ש”ח

להשיג אצל המשווקים המורשים בישר

SONY WF-1000XM3 

חזקות בסאונד

התנסה במוצר: זאב ינאי

האזניות האלחוטיות לחלוטין של סוני כמעט בנות שנה, והדור הבא שלהן אמור להגיע בקרוב – אבל זו לא סיבה להתעלם מהן. הן מציגות צליל בסטנדרט הגבוה של החברה, ועושות עבודה נפלאה בהליכה ברחוב, בהאזנה להופעות בבית, בסרטים בסמארטפון ואפילו במשחק בפלייסטיישן (בינתיים רק ב-4. מחכה בכיליון עיניים ל-5). אם הטרולי וויירלס נועד אצלך להאזנה – זה המוצר עבורך.

חשוב להדגיש: זהו לא דגם ספורט, ואם החלטת לעשות איתן פעילות ספורטיבית, עדיף כזו ללא הזעה ותנועה מרובה, כמו למשל, יוגה או חדר כושר. 

אורך חיי הסוללה: עומד על 6 שעות עם סינון רעשים אקטיבי ו-8 בלי, ועם עוד 24 שעות בטעינה בנרתיק הגענו ל-32 שעות עבודה מרשימות. 10 דקות טעינה מספיקות ל-90 דקות שימוש. טעינה מלאה אורכת שלוש וחצי שעות. האזניות מפסיקות לפעול ברגע שמוציאים אותן מהאוזן, ובכך חוסכות סוללה. 

איכות השמע: איכות מבריקה, כמצופה מסוני. הצליל מדויק והווליום מגיע לדרגות הגבוהות. בדגם הזה סוני היתה מהיצרניות הגדולות הראשונות שהכניסו את הטכנולוגיה ששולחת את המידע בבלוטות’ בנפרד לכל אזנייה, במקום לאזנייה הראשית וממנה למשנית. זה מאפשר להשתמש בכל אזניה בנפרד לשמע ולשיחות. קליטת הבלוטות’ חזקה מאוד ומהאזניות שבחנתי בשנים האחרונות הן הצליחו לשדר למרחק הגדול ביותר מבעד לקירות. האקוולייזר באפליקציה הוא מהטובים, עם מגוון תכניות ואפשרות לתכנות צליל ידני. ניתן לתעדף לאיכות סאונד או רציפות הקישוריות – כשאחד בא לעיתים על חשבון השני.

איכות השיחה: איכות ברמה בינונית. לעתים יש בעיות בקישוריות, בצליל של אחד מהצדדים בשיחה, או בסינון הרעשים. לרוב זה מסתדר לאחר כמה שניות.

אחיזת אוזן: אחיזה טובה ומתאימה לשימוש במשרד ובהליכה בזכות ארבעה זוגות של מתאמי סיליקון ושלושה של מתאמי מקצף בגדלים שונים. לא מספקת לפעילות ספורטיבית אגרסיבית. 

עמידות למים ולאבק לא קיימת.

נרתיק ההטענה: יפה ונעים למגע עם מגנטים להצמדת האזניות. עם זאת, אחד מהנרתיקים הגדולים והכבדים של דגמי הטרולי וויירלס שיצאו בשנה האחרונה. פחות נח בכיס. 

נוחות שימוש גבוהה מאוד: בעיקרון בזכות הכפתורים הניתנים לתכנות והאפליקציה המעולה.
עיצוב מושקע ונקי. אליפסה קטנה ודקה שנשלחה קדימה מהאוזן, וגוררת מחמאות.
הכפתורים הם משטחי מגע שניתן לשנות את הפונקציונליות שלהם באמצעות האפליקציה. מאפשרים לשנות את הווליום, לנגן ולעצור שירים, לעצור ביניהם, לנהל את מצבי סינון הרעשים האקטיביים ועוד. 

אפליקציה: המושקעת ביותר שפגשתי עד כה. מאפשרת לתכנת את הכפתורים והסאונד עד לפרטים הקטנים. אפילו ניתן להתאים את הצליל לצורת האוזן. ניתן לגבות את ההגדרות לענן ועוד. 

סינון רעשים: סינון משמעותי. הסינון הפסיבי טוב מאוד בזכות האטמים המותאמים. הסינון האקטיבי, פיצ’ר שלרוב לא קיים בקטגוריה, מהטובים שיש. ניתן לכוונן את רמתו באפליקציה, ולהתאים את הרמה למצבים שונים כמו שימוש בתוך מבנה, ברחוב או בתחבורה ציבורית באופן ידני או אוטומטי. עם זאת, הניתוק מהסביבה לא מוחלט.

פחות נוח: כדי לדבר ברחוב עם אנשים, צריך להחזיק את הכפתור ברציפות לאורך השיחה.

מחיר: 899 ש”ח

להשיג אצל המשווקים המורשים של סוני בישראל

JBUDS AIR EXECUTIVE של JLAB

המצטיינות עד 400 ש”ח

התנסה במוצר: זאב ינאי

האזניות של JLAB חריגות בכתבה הזו. הן לא שייכות למותג-על ולא עולות כמו מינימום מענק קורונה. אבל זו גם הסיבה שהן כאן. הן הפתרון למי שרוצה לקנות טרולי וויירלס בלי לשרוף את כל ה-750 ₪. JLAB היא חברה אמריקנית עם אסטרטגיה של שיאומי – מוצרים טובים במחיר הוגן מאוד. בדקנו את דגם המנהלים, אבל יש גם דגמי ספורט, גיימינג ועוד. בטווח מחירים שבין 190-400 ש”ח שווה להכיר את החברה.

כמובן, שבחנו את האקזקיוטיב בהתאם לעלותו. ובשורה התחתונה, הוא לא סוני או ג’ברה, אבל במחיר שהוא מוצע – ג’יילאב נותנת תמורה ראויה בזכות סוללה עם שרירים, איכות שיחה שמשחקת במגרש של הגדולים, ואחיזת אוזן יציבה.

אורך חיי הסוללה משמעותי מאוד, שמגיע ל-6 שעות, ועליו תוסיפו עוד 24 שעות באמצעות נרתיק הטעינה. למוצר ברמת מחירים כזו 30 שעות עבודה, זה מעולה. רבע שעה של טעינה תספק שעת עבודה. בטעינה מלאה צריך להשקיע רק שעה וחצי. מהר יחסית לכמות שעות העבודה.
הסוללות לא נכבות כשמוציאים מהאזון, אלא רק בנרתיק הטעינה, או כשמנותקות מהבלוטות’. קצת בעייתי. 

איכות השמע בסיסית, עם צלילים שטוחים למדי. שלושה מצבי אקוולייזר פשטניים שלא מאפשרים לשחק עם הסאונד. לפחות הקישוריות יציבה ואין ניתוקים או קפיצות.

איכות השיחה טובה להפתיע. הרבה בזכות ארבעה מיקרופונים (שניים בכל אזנייה), שמאפשרים לסנן רעשי רקע ואפילו רוח במידה מרובה. השיחה היא ה-יתרון של הדגם. 

עיצוב שמזכיר את האייר-פודס של אפל. מראה פלסטי לא מתוחכם. אבל לזה ציפינו. אחיזת אוזן יציבה מאוד יחסי לאזניות עם עיצוב שיוצא מהאוזן. הן מגיעות עם טבעת גומי שעוטפת
את החלק המרכז של האזנייה (לא חובה), שלושה זוגות של מתאמי סיליקון בגדלים משתנים ומתאם ספוג מוקצף אחד שאני השתמשתי בו בריצה, והביא לכך שהן יושבות חזק ולא זזות. גם בתנועה אגרסיבית. 

עמידות למים ולאבק בתקן IP55, שמספק אותי מאוד ומאפשר שימוש בתנאי גשם, או במהלך ספורט אינטנסיבי. 

נרתיק ההטענה קטן יחסית ונח לנשיאה. עשוי פלסטיק שהמכסה שלו מדמה עור. כבל USB שמוטמע בנרתיק משמש לטעינה. מיושן, אבל עובד. החשש שלי הוא שהכבל יפסיק לעבוד – ואז צריך להגיע למעבדה. 

נוחות שימוש סבירה בהחלט למחיר. 

שליטה באזניות מבוצעת באמצעות משטחי מגע (לא כפתורים). ניתן לשנות את הווליום, לנגן, לעצור ולהעביר שיר, לנוע בין מצבי האקוולייזר, לענות, לנתק ולדחות שיחות.
האפליקציה לא קיימת למעשה. ישנה אפליקציה אחת של היצרן שמיועדת לצרוב את הצליל לאזניות, אבל אין יישומונים שמאפשרים לשלוט במוצר ולתכנת את הכפתורים והצליל שלו. נקודה חלשה, שיהיו חייבים לתקן ומהר. 

סינון רעשים בינוני, וזה במידה ומשתמשים במתאם הספוג המוקצף. מצב של השמעת רעשי הרקע באמצעות המיקרופונים (Be aware Mode) מייצר רעש סטטי רב מדי, אז ויתרתי עליו.  

המחיר: 399 ש”ח. 

להשיג אצל המשווקים המורשים

צילומים: תמונה ראשית דניאל רומרו, יח”צ. ט.ל.ח. 

כתבות נוספות שיעניינו אותך

גלילה לראש העמוד

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו ותישארו מעודכנים