סובלים מהידלדלות שיער? אל תתפתו להשתמש בכל תכשיר שמוכרים לכם

גם אתם חולמים על שיער שופע יותר? סביר להניח שכן, אבל האם אתם בכיוון הנכון לשיפור הידלדלות השיער? יצאנו לבדוק האם התכשירים הקיימים בשוק אפקטיביים – ומה נראה לכם הייתה התשובה?!

מי חולם על שיער שופע יותר, מלא יותר וארוך יותר? כנראה שכולנו וחברות מוצרי השיער מנצלות את רצוננו ומציעות לנו מגוון מוצרים שמטרתם להילחם בדילול שיער הראש שלנו. האם המוצרים האלה אפקטיביים? יצאנו לבדוק – והתשובות? מפתיעות.

“הידלדלות שיער יכולה לנבוע מגורמים שונים ומגוונים. הגורם השכיח ביותר הוא הורמונלי/גנטי אשר משפיע ברמה מסוימת על 80 אחוז מגברים ו 50 אחוז מהנשים עד גיל 70. מצב זה יגרום לרוב להידלדלות שיער הדרגתית” מספר לנו ד”ר אמיר קורן, מומחה לרפואת עור ומנהל את מרפאת השיער בבית החולים איכילוב והוא מוסיף: “הגורם השני השכיח ביותר הוא נשירת שיער התקפית או כרונית אשר משנית לגורמים שונים ונקראת טלוגן אפלוביום. נשירת שיער מסוג זה יכולה לנבוע מסיבות שונות כגון התחלת תרופות, כולל גלולות, לאחר סיום הריון, חסרים שונים כגון ברזל או ירידה בתפקודי בלוטת התריס, מתח נפשי ועוד”.

אתן מותחות את השיער לאחור? 

ד”ר קורן מציין שבנוסף למצבים שציינו מעלה, יש אחוז גבוהה של נשים שסובלות מנשירת שיער בשל תסרוקת מתוחה נגד כיוון הצמיחה. “נשים שאוספות את השיער בצורה מתוחה לאחור במשך תקופות ארוכות עלולות לסבול מהתדלדלות שיער בחלק הקדמי וכמו כן כמובן גם טיפולים חוזרים לשיער בטמפ’ גבוהות עלולים לגרום או לתרום להתדלדלות מסוימת, אך זה פחות נפוץ”.

נשירת שיער פוגעת בביטחון העצמי של האדם ולעתים אף מובילה לדיכאונות. אז האם ניתן לפתור את זה? אנחנו בספק.

ברפרוף מהיר באינטרנט מצאנו מגוון רב של מוצרים שמבטיחים שיפור בהידלדלות השיער וטוענים שישיגו לנו את השיער הארוך והשופע שתמיד חלמנו עליו. כמובן שלא ניסינו את זה על עצמנו אבל לד”ר קורן, שמכיר בשם את רוב המוצרים, היה מה לומר בנושא. “לא מומלץ לנסות תכשירים בלי התייעצות עם רופא – לרוב הם אינם יעילים וישנם מאמרים רבים שאף מצאו החמרת נשירה בעקבות נטילת תוספים שונים שמטרתם הייתה לטפל בהידלדלות שיער. לעתים ישנם ויטמינים שעשויים לסייע לנושא במידה ויש חוסר בגוף, אבל זה המקסימום שהייתי ממליץ ללא ליווי רפואי”.

ד”ר קורן ממליץ שמי שסובל/ת מנשירת שיער יגיע למרפאה כדי להיבדק על ידי רופא עור. “רופא עור יעשה למתלוננים על נשירה בדיקה שתכלול תשאול מפורט, הסתכלות על הקרקפת והשערות ובמידת הצורך ועל פי שיקול דעתו, בדיקות נוספות כדוגמת בדיקות דם. רק לאחר כל זה, בהתאם להתרשמות והאבחנה, יש להתאים טיפול במידה וקיים ונדרש”.

מדבריו של ד”ר קורן הבנו כי נכון לשנת 2020 ישנם מגוון טיפולים בתחום השיער בארץ ובעולם – אך לא כולם מתאימים לכולם ובמידה והטיפול לא מתאים, הוא עלול לגרום להחמרת המצב. בנוסף, ישנם מספר סוגי נשירת שיער ולחלקם ישנו טיפול ולחלקם פחות. “קיימים טיפולים שונים להידלדלות שיער כגון טיפול בוויטמינים, כדורים, תכשירים מקומיים וטיפולים נוספים כדוגמת הזרקת פלסמה עשירה בטסיות או שימוש בתאי גזע”.

לסיכום

ע”פ ד”ר קורן לא מומלץ לנסות על גופנו כדורים ותכשירים שונים בתחום הידלדלות שיער הראש ללא ייעוץ וליווי רפואי. בלי להכליל, ישנם תכשירים קיימים שיכולים להזיק כמו שהם יכולים להועיל ולכן, אל תתעצלו! עדיף להשקיע קצת יותר זמן ולהגיע לייעוץ מקצועי טרם רכישת מוצרים בחנויות השונות. 

כתבות נוספות שיעניינו אותך

גלילה לראש העמוד

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו ותישארו מעודכנים