שימו לב: חשיפה לא זהירה לכימיקלים היא סכנה! הנה כמה דרכים בריאות לנקות – מבלי להזיק לגוף
מרבית חומרי הניקיון מסוכנים, אבל יש פתרונות יצירתיים
חשיפה ממושכת ולא זהירה לכימיקלים יכולה להיות מסוכנת. הנה כמה דרכים אלטרנטיביות ובריאות
שחף פרנקל | מערכת צחי קומה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
חג הפסח הקרב ובא, גורם לחומרי הניקוי שלנו לעבוד שעות נוספות. איך החשיפה אליהם יכולה להזיק לבריאות שלנו והאם יש דרך אחרת ממוצרים שיש לכולם בבית? ד״ר יצחק בראלי, מומחה למחלות פנימיות וקרדיולוג ומנהל רפואי "הדסה מדיקל", מנסה לענות.
"חומרי ניקוי שנועדו לנקות משטחי אבן/שיש/עץ/פלסטיק עלולים להיות מסוכנים במגע עם איברי הגוף השונים. הפגיעה מהחומרים הכימיים יכולה להיות תגובה אלרגית, כוויות, הקאות, דימומים של מערכת העיכול, קוצר נשימה מתקדם ובמקרים קיצוניים גם מוות.
"גם שאר חומרי ניקוי כולל סבונים, אקונומיקה ומטהרי אוויר שונים עלולים לפגוע במבנה של חלבון באיברי הגוף השונים. לכן מומלץ להשתמש בהם בזהירות. כשחודר סבון לעיניים, הוא עלול ליצור תחושת צריבה ולהקשות על הראייה. בנוסף, נשימת אדי סבון עלולה ליצור בצקת בגרון, קשיי נשימה ובליעה עד כדי הקאות או דם בצואה.
ShutterStock
"בשנת 2011 הושק סבון כביסה חדש בצורת טבליות מרוכזות וחזקות יותר מאבקת כביסה סטנדרטית. על פי נתוני הארגון של מרכזי בקרת הרעלים של ארצות הברית, במהלך 2014 נחשפו כ-12 אלף פעוטות מתחת לגיל 5 לטבליות כאלה. הטבליות נמסות במים וילדים שאכלו אותן נתקפו הקאות, קשיי נשימה וישנוניות.
"אבקות כביסה וטבליות יש להרחיק מהישג ידם של ילדים ומתבגרים. למשל, ב-2018 ברשתות החברתיות הופיע אתגר טבליות הכביסה שקרא לבני נוער לאכול את אבקת הכביסה ולצלם את עצמם. בעקבות זאת דווח בשלושת השבועות הראשונים של השנה על 86 מקרים של נערים בארצות הברית שלעסו טבליות כביסה. חשיפה כזאת עלולה לגרום להתקפי לב, בצקת בריאות, דום נשימה, תרדמת ואף מוות.
אקונומיקה זה חומר חיטוי ש"מעכל" חלבוני גוף ויכול לגרום לכוויות קשות במגע עם העור או עם ריריות של מערכת העיכול. עלול לגרום להתקף של קוצר נשימה עד לפגיעה חמורה כולל תמותה".
ShutterStock