לדבש יש צבעים, ריח, מרקמים וצורות שמתאפיינים בהתאם למקור הפריחה. למשל, יש דבש הדרים מאזור השרון באביב ודבש אקליפטוס מהנגב המערבי.
ישראלי ממוצע צורך בשנה כחצי קילו דבש, אבל האם אנחנו באמת יודעים איך לצרוך אותו כדי ליהנות מהיתרונות הבריאותיים שהוא מעניק? מסתבר שרבים לא.
כשאנחנו מקוררים, הצעד הראשון שאנחנו עושים הוא לרוב להרתיח מים בקומקום, להניח תיון בתוך כוס ולצרף לשם כפית דבש או יותר – וכן, זו טעות! כי מלבד סוכרים (טבעיים אומנם, אבל עדיין), לא תיהנו מהיתרונות הבריאותיים של הדבש.
כפי שאתם יודעים, לדבש יש המון יתרונות: הוא אנטי בקטריאלי , אנטי ויראלי, יעיל להקלה בשיעול, עוזר לפעילות הקיבה והמעיים ועוד.
מחקרים מצביעים שדבש יעל יותר בהפחתת שיעול מאשר תרופות שמיועדות לדיכוי השיעול וזה נכון גם לגבי ילדים מעל גיל שנה, שבדרך כלל לא מקבלים תרופות לשיעול בגיל זה בכלל ודבש זו ׳התרופה׳ היחידה שיכולה לעזור. מעבר לכך, הסגולות של הדבש מסייעות בחיטוי והגלדה של כוויות, חתכים ואפילו אקנה. וככל שהדבש כהה – הוא בריא יותר, ומכיל שיעור גבוה יותר של מינרלים כמו אשלגן, ברזל ומגנזיום ומכיל יותר נוגדי חמצון מאשר הדבש הבהיר וחיי המדף שלו מאוד ארוכים כי לדבש אין תוקף. אתם יכולים צרוך אותו תמיד.
אבל מתי הוא כן נהרס? כשמחממים אותו!
כל הסגולות הבריאותיות שלו נעלמות ברגע שהחום הוא מעל 60 מעלות. לכן, אם אתם שותים תה עם דבש כדי להקל על כאב גרון או ליחה כתוצאה מהתקררות, תיקחו פשוט כפית דבש ישירות לפה או שתשימו במים/תה פושרים בלבד. כך, תרוויחו את היתרונות שלו ולא תחשבו שאתם עושים לעצמכם טוב לגוף ולנפש שבעצם כל מה שתעשו זה לשתות סוכר טהור.
הכותבת: עדי רודניצקי שרון, יועצת לאורח חיים בריא, שינוי תזונתי ומטפלת באכילה רגשית.
צילום תמונה ראשית: ארווין נייל באצ’יו, אנג’לו פרו
*אין באמור להוות המלצה רפואית