אימון גופני הוא חלק בלתי נפרד משגרת היום של רובנו ואם לומר את האמת, כאשר אנחנו מוותרים על אימון ספורטיבי, יש בנו הרגשת חוסר נעימות מעצמנו, כאילו פגענו בגוף שלנו ובטח מחר כבר נעלה את שני הקילוגרמים שהשלנו מעצמנו בחודש שעבר – אז אפשר להירגע זה לא נכון, אם נשמור על מספר כללי יסוד קטנטנים.
קבלו מספר שיטות לזרז את המטבוליזם שלכם בימים כמו אלה שציינו מעלה, כשאתם עייפים, עסוקים או סתם עצלנים ובוחרים לוותר על האימון הספורטיבי ששריינתם מראש ביומן. הרמנו טלפון לאלמוג גולד, נטורופתית ומומחית לתזונה והרגלי אכילה, במטרה להבין איך נתחרט קצת פחות על ההברזה מהאימון ולא תאמינו – גילינו הרבה מאוד דברים ששווה להשתדל לעמוד בהם גם בימים בהם הצלחתם להרים את עצמכם לאימון, אך לא חייב.
הראשון – “נתחיל מאוכל. חשוב לאכול אוכל ‘אמיתי’ שמכיל רכיבים ששמם מוכר לכם ופחות מאכלים שמכילים בתוכם חומרים משמרים ומייצבים, מהסיבה הפשוטה שחומרים שליליים אלה גורמים לנפיחות בבטן וכמובן להפרעה בחילוף החומרים”.
השני – “רצוי לאכול אוכל שמכיל סיבים תזונתיים כגון ירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים. הסיבים הם חומר מוצא לחיידקים טובים במעיים, שמשפיעים גם על המצב רוח שלכם, אבל בעיקר על חילוף החומרים והם משרים תחושת שובע והשיא – הם יוצאים מהגוף כאשר אנו מתיישבים בשירותים ולכן כמעט ואין להם ערך קלורי”.
השלישי – “אוכל חריף גורם לטמפרטורת הגוף שלנו לעלות ואנחנו מרגישים חום, וחום מניע דברים בגוף, כולל את החלק שאחראי על חילוף החומרים. בהקשר זה ניתן להוסיף ולומר שעדיף לאכול מאכלים חמים כדי לחמם את הגוף ושאנשים שסובלים מקור ונמצאים שעות רבות בחדרים ממוזגים, פוגעים בחילוף החומרים הטבעי של הגוף”.
הרביעי – שתיית מים, וכמה שיותר יותר טוב. “לפעמים, מנגנון הרעב והצמא צמודים זה לזה ופעמים רבות המוח לא יודע להבדיל מתי הגוף זקוק לאוכל ומתי למים ולכן שתיית מים יכולה לגרום לתחושת שובע. חשוב לציין שמדובר על שתיית מים ולא שתייה מתוקה שכוללת סוכרים, ולא קפה, שעושה עבודה הפוכה ומייבש את הגוף”.
לאחר שדיברנו על הדברים שאנו מכניסים לגופנו (שתייה ואוכל), הגיע הזמן לדבר על הדבר החמישי והחשוב לא פחות – שינה. “אפשר לדבר על אוכל מעכשיו ועד מחר, אבל הגורם החשוב מכל לחילוף חומרים תקין הוא שינה. אם אין שינה איכותית שמתאימה לשעון הביולוגי (שינה בשעות שבחוץ יש חושך. כלומר, להיות במיטה עד השעה 00:00 במקסימום) וכוללת לפחות שבע שעות שינה איכותיות בלי אורות מהבהבים, בלי טלוויזיה ובלי רעשי רקע מפריעים.
צילומים: אלכסנדר רדל, ברוס מארס