יותר מהנה, עוזר למוטיבציה ואפילו תורם ליחסי המין. כך תעשו את זה נכון

טובים השניים: כל מה שצריך לדעת על אימון זוגי

יותר מהנה, עוזר למוטיבציה ואפילו תורם לאינטימיות. ההנחיות החדשות מאפשרות לצאת להתאמן עם בן/בת זוג. כך תעשו את זה נכון

יקיר אלקיים | מאמן כושר אישי 

כמו בהרבה דברים אחרים בחיים, גם באימוני כושר, קשה עד מאוד לממש את המטרות שאנחנו מציבים לעצמנו לבד - פיזית ומנטלית. אימוני הכושר יכולים להיות קשים ומייגעים, אבל גם מאוד מהנים, ואם כבר ליהנות, אז למה לא ביחד?

לאימון זוגי יש הרבה יתרונות:
- לפעמים ההתחלה היא החלק הכי קשה. כאשר יש פרטנר מתאים שחולק איתנו את אותה המוטיבציה, קל יותר להתחיל והרבה יותר כיף לבצע יחד. יצירת לו״ז קבוע של אימונים עם בן/בת הזוג יעזור לנו להתמיד באימונים וליצור שגרה.
- זמן האיכות שנוצר באימון הזוגי משפר את מערכת היחסים עם בן/בת הזוג. בנוסף, מחקרים מראים כי עיסוק בכושר גופני עם בן הזוג מעוררים את הליבידו ומשפרים את יחסי המין.
- מחויבות היא פקטור חזק פה, לכן אימון זוגי הוא מערכת יחסים בפני עצמה, בין אם זה עם מאמן, חבר או בן/בת זוג.
- גיוון יכול לתרום רבות לאימונים שלנו. כאשר אנחנו מתאמנים בזוג ישנם תרגילים רבים ושיטות שונות שלא ניתן לעשות לבד. בזוג נוכל להרחיב את מאגר התרגילים ובכך לתת גירוי שונה לשריר, דבר שיתרום רבות להתקדמות שלנו.

שנתחיל?


1. לחיצת כתף

עמידת מוצא: אחד מאחורי השני כשהרגליים ברוחב הכתפיים, הגב זקוף והבטן מוחזקת. בן הזוג שעומד לפנים יורד למצב פלאנק גבוה כשכפות ידיו מונחות על הקרקע בקו הכתפיים. המתאמן שמאחור יהיה על ברכיו, יאחז בקרסוליו של בן הזוג ויניח אותם על כתפיו, כך שגוף בן הזוג ישר ורגליו בדיוק בהמשך לגב.

התנועה: בן הזוג שמאחור מיישר את ידיו מעלה ודוחף את רגליו של השני למעלה כשבן הזוג השני מחזיק את בטנו, מעלה את רגליו ומוריד את ראשו מטה תוך כדי.


2. לחיצת רגליים

עמידת מוצא: מתאמן אחד שוכב על גבו עם רגליו למעלה ומתאמן שני עם גבו אליו, נשען על כפות רגליו בגב ישר, בטן מוחזקת וברכיים מעט כפופות.

התנועה: המתאמן ששוכב יכופף ברכיו ויביא אותן לכיוון בטנו בזמן שהמתאמן הנשען ירד אחורה יחד עם רגליו כשגופו ישר ויציב ואז ידחוף את רגליו יחד עם משקל גופו של המתאמן הנשען עד לעמידה וחוזר חלילה.

3. דד ליפט

עמידת מוצא: מתאמן אחד יעמוד בגב זקוף ובטן מוחזקת מול השני שיהיה במנח של פלאנק גבוה על כפות ידיו בקו הכתפיים. המתאמן שעומד מאחור יאחז בקרסוליו של המתאמן שבפלאנק כשגם הוא מחזיק את בטנו ואת צווארו.

התנועה: המתאמן העומד יניע גבו קדימה כשברכיו כפופות, גבו ישר והוא מבליט את החזה החוצה לאורך כל התנועה וחזרה.

4. סקווט

עמידת מוצא: מתאמן אחד ישב על כתפיו של השני בגב ישר ובטן מוחזקת. המתאמן שעל הקרקע יעמוד כשכפות רגליו ברוחב מעט יותר רחב מהכתפיים.

התנועה: המתאמן שעל הקרקע יסובב את ישבנו החוצה וישב כשברכיו לא עוברות את כפות רגליו. הוא ינסה לשבת כשברכיו בזווית של 90 מעלות ומשם יתיישר חזרה לעמידה.

5. כפיפות בטן

עמידת מוצא: מתאמן אחד יכרע ברכיו כדי שהמתאמן השני יתיישב על כתפיו והוא יאחז בכפות רגליו. המתאמן העומד יתכופף מעט קדימה עם גבו וברגע ששני המתאמנים יציבים, יחל המתאמן שעל הכתפיים לרדת אחורה עד שהחלק האחורי של ברכיו יהיו על כתפיו של זה העומד.

התנועה: המתאמן שיושב על כתפי השני יחל לרדת אחורה בגב ישר, אם ניתן אז עד הסוף, למצב שבו קודקוד ראשו מקביל לקרקע. את ידיו יכול לשים מאחורי צווארו או בהצלבה על החזה. עליו לרדת עד לנקודה שממנה יכול לחזור.

6. שכיבת סמיכה

עמידת מוצא: מתאמן אחד יהיה במצב סמיכה כשכפות ידיו בקו החזה, צמודות לגופו והמרפקים צמודים גם כן. המתאמן השני יהיה במנח זהה מעליו, אך הפוך - ראשו יהיה מעל רגליו של זה שסמוך לקרקע כשהוא אוחז בקרסוליו ומניח את גב כפות רגליו על השכמות של הראשון. שניהם עם בטן מוחזקת וגב ישר ובמקביל לקרקע.

התנועה: המתאמן שעל הקרקע יישר את מרפקיו עד שיגיע למצב של פלאנק גבוה ויכופף אותם חזרה ויגיע למצב ההתחלתי מבלי לגעת בקרקע עם הבטן או החזה. המתאמן שמעליו יכול להישאר במצב סטטי ולהחזיק בטנו מבלי לגעת במתאמן שתחתיו או לבצע שכיבת סמיכה גם כן.

דגשים:
יש לנסות את התרגילים קודם לכן ולפי היכולת של כל מתאמן, תוכלו לקבוע את מספר החזרות והסטים בכל תרגיל.

כמובן לא לשכוח חימום טוב לפני כל אימון, מתיחות ושחרור בסיום, אז שיהיה בהצלחה ובכיף.

תודה לפרטנרית האלופה שלי, מאמנת הכושר ויועצת התזונה הטבעית לימור וייסבורט.

כתבות נוספות שיעניינו אותך