חומצה היאלורונית משתלטת על פנינו?!

אם גם אתן רוצות שינוי והלכתן לאיבוד בין מגוון החומצות הקיימות בשוק – אנחנו כאן כדי לעשות לכן סדר

אין שיחת נשים (וגם גברים?) שלא עולה בה צמד המילים ‘חומצה היאלורונית’ – ולרוב בנושא זה יש חוסר הסכמה, וכל נוכחת בטוחה במידע שיש בראשה, אז החלטנו שהגיע הזמן לעשות סדר, ולברר בשבילכן מה סוגי החומצות הקיימות בשוק, ולשם כך הרמנו טלפון לפזית בראל (בעלת מרפאה לאסתטיקה וכירורגיית הפנים) שתעשה לנו סדר בבלגן.

אז מהי חומצה היאלורונית?

“מדובר בחומר המצוי בגופינו באופן טבעי, ומתוך מחשבה זו נוצרו הטיפולים של מילוי חומצה היאלורונית במקומות שבהם הגוף עבר שינוי. ככל שהגוף מתבגר, ישנם מקומות שבהם נראה לעין שיש חוסר בחומצה, וההזרקה גורמת למילוי אזורים אלה בחומצה חדשה, מתוך מטרה שהעור יראה צעיר יותר ועם זאת טבעי” מסבירה פזית.

לפני ואחרי: טיפול בשפתיים ובקמטי הבעה בעזרת חומצה היאלורונית

“אם הוחלט שחומצה היאלורונית היא הטיפול הנדרש, ההחלטה באיזה הרכב של חומר מילוי להשתמש היא חשובה. חשוב לציין שיש חומצות עם כושר ספיגת מים ומנגד יש חומצות ללא ספיחה כלל” אומרת פזית. כמו שניתן להבין מדבריה, החומצה מגיעה במספר סמיכויות – ככל שהחומר המוזרק סמיך יותר התוצאה תהיה מילוי גבוה יותר, וככל שהחומצה תהיה בעלת סמיכות נמוכה האפקט הנראה לעין יהיה לח יותר.

בכדי להבין מה ההבדל בין מילוי גבוה לאפקט לח, פזית ממשיכה ומסבירה שישנן תרכובות חומצה שמבוססות חומצה היאלורונית שמטרתן הזנת העור ומתן לחות בלבד ותרכובות אחרות שמטרתן הרמת העור או ניפוחו. “כאשר אני מעוניינת במילוי של נפח (מילוי שקעים בפנים, מילוי לחיים וכו’) אני אבחר את המזרקים הסמיכים יותר ומנגד, אם אני רוצה לטפל בעור בעל קמטוטים עדינים, אני אבחר בחומצה בעלת סמיכות דלילה והתוצאה תהיה בניה של הרקמה הקיימת”.

לפני ואחרי: לאחר טיפולים באזורי קו הלסת ושקעי העיניים

לא פעם שמענו על נשים שהיו שמחות להזריק לעור שלהן חומצות, אך הן מפחדות מתופעות הלוואי ותכלס, אנחנו לגמרי מבינים מדוע. “זה פשוט, תדמיינו דבק שלוש שניות, יש מספר חברות ויש דבקים מוצלחים יותר ומוצלחים פחות – אז בדיוק ככה גם בחומצות ובעצם בכל תחום הקוסמטיקה בעולם” אומרת פזית ומוסיפה: “יש מספר רב של חברות שמייצרות חומצות היאלורוניות וחלקן פחות משובחות ואז הספיחה בגוף יכולה לצאת לא אחידה ותופעות לווי רבות יכולות להתפרץ לאחר הטיפול. כמו כן, הצלחת הטיפול תלויה גם במקצועיות המטפל ובכמות הסמיכויות שהוא מחזיק בקליניקה שלו, כי ככל שיש בקליניקה יותר מגוון, כך המטפל יכול לדייק יותר ולהגיע לתוצאות טובות יותר”.

אם נסכם, ניתן לומר שיש שני סוגים של חומצות היאלורוניות: 

כאלה שמטרתן למלא אזורים חסרים וכאלה שמטרתן להספיג לחות לעור ושני הסוגים מגיעים במגוון סמיכויות כדי להגיע לתוצאה מרבית.

בנוסף לשני סוגים אלה, פזית מספרת שישנה חומצה חדשה בשוק הישראלי שבשונה מהשתיים הקודמות היא משולבת עם חומצה בשם סוקסינית, אינה סופחת נוזלים כלל ומטרתה לבנות מחדש את העור. “מוצר זה מסייע בניקוז רעלים ופסולת מהמקום המטופל, ומאפשר זרימת דם תקינה, בניית מחיצות התאים ושיפור משמעותי באיכות העור.

אפשר לתקן הזרקה לא מוצלחת? 

“טיפול לא מוצלח ניתן לתקן ולכן אין סיבה לחשש” מרגיעה פזית. “קיים היום בארץ חומר מנטרל. כלומר, אם אדם עבר טיפול עם חומצה ואינו מרוצה מהתוצאה קיימת אפשרות להגיע לקליניקות השונות ברחבי הארץ ולעבור טיפול המנטרל את החומצה”. 

תיקון קצה האף לאחר שימוש בחומצה היאלורונית
פזית בראל במהלך ייעוץ

צילומים: סאם מוקאדם, מתוך אינסטגרם הקליניקה של פזית בראל.

*זוהי כתבת העשרה ואין המגזין אחראי לעושה שימוש בתוכן זה. העושה כן, עושה זאת על אחריותו/אחריותה בלבד. ט.ל.ח

כתבות נוספות שיעניינו אותך

גלילה לראש העמוד

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו ותישארו מעודכנים