כשהיינו צעירים נאמר לנו שהחצ’קונים הם חלק מתהליך ההתבגרות, שאנחנו צריכים לנשוך שפתיים ושבעוד כמה שנים נסיים את התיכון ויחד עם זה נשכח ממראה הפנים האדומות והמוגלתיות שלנו, אך גם כשהתבגרנו הפצעים צצו להם שוב בסיטואציות של לחץ, פרידה, לקיחת גלולות, הריון, חתונה, שמחה, עצב ואנחנו יכולים להמשיך לנצח – אבל אין צורך כי הבנתם שעור הפנים שלנו עלול להיות בעייתי בכל גיל וצריך ללמוד איך לחיות איתו, או יותר נכון כיצד לטפל בו באופו נכון.
אז מה עושים וכיצד נדאג לעור הפנים? יצאנו לבדוק.
“אקנה הוא תהליך דלקתי של העור הפוגע ב85 אחוז מאוכלוסיית המתבגרים בדרגות חומרה שונות. לאחר גיל התבגרות ובמהלך החיים אנו נתקלים במחלת האקנה בתצורות שונות כגון קומודונים שחורים, ציסטות סגורות, פצעים מוגלתיים, פצעים הורמונליים וכו’ וכל אלה נובעים מסיבות שונות ומגוונות כגון הורמונים, מתח, שינויים, גדילה, זיעה ועוד” משתפת אותנו ד”ר מוניקה אלמן, דרמטולוגית בכירה בעלת רשת מרפאות עור ואסתטיקה.
כידוע, טיפול לא מקצועי באקנה מכל הסוגים עלול לגרום להחמרת המצב ולעתים אפילו להשאיר צלקות בלתי ניתנות לשיקום. אז מה ניתן לעשות? התשובה טמונה בשמירה על היגיינה ברמה גבוה ובעיקר – להשאיר את הידיים הרחק מעור הפנים.
“בשנתיים האחרונות אנחנו עוטים מסכה, דבר שלא עוזר לנשימת העור באקלים הישראלי וכתוצאה מכך הציבור סובל מיותר דלקות, פצעונים ורגישויות באזור הפנים והצוואר. בנוסף לכל זה אני והקולגות שלי לא עובדות בימים אלה ולכן התחזוקה האישית של כל אחד בבית מאוד חשובה”.
הנה כמה טיפים
1. יש לשטוף פנים עם סבון המתאים לעור הפנים בצורה עדינה וללא שפשוף העור.
2. למרוח על פצעונים משחה טיפולית – קוסמטיקאיות ורופאי עור עובדים באופן מקוון ורצוי להתייעץ במידת הצורך לגבי המוצר המתאים. המשחה תייבש את הפצע ותעביר את הדלקת.
3. יש להחליף בכל יומיים את ציפת כרית השינה. במהלך הלילה העור מפריש שומן ומלכלך את הבד ולכן יש צורך בהחלפה יומיומית לשמירה על היגיינה מרבית.
4. יש להחליף בכל יומיים את מגבת הפנים. בכל בוקר וערב אנו שוטפים את הפנים עם סבון ומנגבים במגבת פנים במטרה לשמור על פנים נקיות. במידה והמגבת אינה נקייה וצברה אבק ולכלוך, כל ההשקעה אינה שווה והפנים נשארות מלוכלכות מה שיכול להוביל לזיהומים ולפצעים חדשים. בנוסף, אסור לנגב את הפנים במגבת הגוף ויש להפריד בין המגבות.
5. חשוב לשים לב למה שאנחנו אוכלים. יש צורך להקפיד על תזונה בריאה דלת סוכר, להמעיט בפחמימות ולא להגזים עם מוצרים שמנוניים כי מוצרים אלה הם “דלק לחיידקים” ובצורה ישירה גורמים להחמרת מצב עור הפנים.
צילום תמונה ראשית: Velizar Ivanov