חושבים שאתם ישנים טוב? תחשבו שוב

עיצוב חדר השינה משפיע על השינה שלנו - קבלו את כל הטיפים לחדר מעוצב ולשינה טובה יותר

אנחנו מבלים שליש מחיינו בחדר השינה שלנו, והשינה נחוצה לנו להתפתחות המוח והגוף. מחקרים רבים הוכיחו שלמחסור בשעות שינה יש השלכות חמורות מכיוון שחלק ניכר מפעילויות הגוף והמוח מתרחשות במהלך השינה.

בנוסף, גם לנפש שעות השינה חשובות. בחדר השינה אנו מורידים הילוך ממירוץ החיים ומנסים למצוא נקודות איזון ולהתחדש בכוחות מחודשים. לאחר שהזכרנו לכם את חשיבות שעות השינה, בואו נעבור לחלק המעניין – עיצוב החלל בו אנחנו ישנים – חדר השינה שלנו, במטרה שיענה על כל הצרכים שכתבנו מעלה.

בתור התחלה, בחרו מיטה יציבה עם ראש מיטה שנשען על הקיר, כך שישמש כגב ויעניק תמיכה ותחושת ביטחון. לאחר מכן, בחרו מזרן נוח, שאתם מרגישים שנקי מלכלוך ואנרגיות מיותרות. רצוי לא למקם את המיטה מול הדלת, אך כן למקמה בזווית שממנה ניתן לראות את הכניסה לחדר, מהסיבה הפשוטה – הכניסה לחדר השינה צריכה להיות נקייה מחסימות ומזמינה לכניסה. בנוסף, הקפידו להציע את המיטה בכל בוקר מחדש, עם עדיפות למצעים בצבעים בהירים שמאירים את החדר.

הרחיקו מכשירים טכנולוגיים כגון טלוויזיה, מחשב, מכשירי ספורט וכו’ מחדר השינה, החדר הזה נועד למנוחה וכל דבר שישיח את תשומת לבכם מהמנוחה, הוא גורם מפריע ולא צריך להיות נוכח בחלל זה.

במידה ואתם מעוניינים לתלות תמונה מעל ראש המיטה, מומלץ שלא תהיה גדולה או כבדה כדי לא ליצור תחושת לחץ על הראש. כמו כן, שינה מתחת לתקרה בעלת שיפוע נמוך אינה מומלצת, מכיוון שהזוויות החדות והתקרה הנמוכה יוצרות לחץ ומשפיעות לרעה על איכות השינה.

אם אתם מהאנשים שאוהבים סימטריה ומעוניינים למסגר את המיטה עם שידות, ההמלצה היא למקם שידה בכל צד של המיטה על מנת ליצור איזון בין כיווני החדר ועם זאת, לא לייצר בלגן לעיניים שיגרום לחוסר שקט במוח.

ולסיום, היום בכל חדר שינה יש מראה, לכן, העדיפות היא לתלות אותה במקום שבו לא תשקף אתכם כאשר אתם שוכבים במיטה, מהסיבה הפשוטה – מראה יוצרת שכפול של תנועה ואור ופועלת כאלמנט ממריץ ומעורר. אתם עוד פה? לכו לעצב את החדר שלכם מחדש.

הכתבה נכתבה ע”י מומחה “פולירון”. צילום תמונה ראשית: ניר עצמון

כתבות נוספות שיעניינו אותך

גלילה לראש העמוד

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו ותישארו מעודכנים