תמיד חלמתם על קעקוע קטן וסקסי במקום מוסתר או מנגד קעקוע עצום עם נוכחות עמוקה? תכלס, אנחנו בטוחים שכן ותמיד אחרי התשובה החיובית מגיע הסבר קיצ’י על כך שאתם חולי שליטה ומפחדים להתחרט נכון? ידענו. הגיע הזמן לעשות אחת ולתמיד רשימה של בעד ונגד.
הרוב המוחלט של האנשים שקעקעו על גופם ציורים כאלה ואחרים יעידו כי מדובר בעניין ממכר. קעקוע שנבחר בקפידה, יזכיר למקועקע את תקופת החיים המסוימת שבה הוא בוצע, יזכיר חוויות מהעבר, ישמח את הלב בכל פעם שמביטים במראה וגם יעשה חשק לקעקועים נוספים. בניגוד למקועקעים שבנינו עבור מי שמעוניין להתקעקע וזו עבורו הפעם הראשונה, ישנם לא מעט חששות לגבי ביצוע של הפעולה הזו אשר נחשבת ל”משהו לכל החיים” ומכאן החשש הטבעי. תכלס, מדובר במחויבות לכל החיים.
“שנים שאני מצייר על גופם של אחרים, לא עולה בדעתי קעקוע שלא ביקשו ממני ואין לי הסבר הגיוני למה עד לפני שנה הגוף שלי היה נקי מקעקועים – כי ברור שאני אוהב את זה, כל החיים ידעתי שזה המקצוע שלי. לפני שנה בהחלטה של רגע שמלווה ברצף של החלטות גדולות בחיי החלטתי לעשות ארבעה קעקועים שכל אחד ואחד מהם מסמל עבורי משהו ומזיז לי משהו בלב בכל פעם שאני מסתכל במראה. אני בן אדם שתמיד דוחה למחר, ביום שעשיתי את הקעקועים הראשונים שלי החלטתי לשנות גישה – אני הופך לבן אדם של כאן ועכשיו וזה היה חלק משמעותי בתהליך שלי” מספר אליאב אוזן (משתתף “האח הגדול” עונה 6) ובעל שלושה מכוני קעקועים מצליחים.
והוא מוסיף: “היום יש על הגוף שלי מעל לעשרים קעקועים, כולם נעשו בשנה הנוכחית ואני חייב לציין שאני מתאהב בהם בכל יום מחדש ובטוח שיהיו לי עוד קעקועים בהמשך. בתור אחד שזאת העבודה שלו אני ממש מבין את החשש שיש לאנשים מקעקועים ומהאמירה “זה ישאר עלי כל החיים”. קעקועים כמו החלטות גדולות אחרות צריך לעשות בלב שלם, עם משמעות נצחית ולא רגעית ואז הסיכוי להתחרט יורדת משמעותית. קיימות היום דרכים להסרת קעקועים, אחת מהן קיימת בקליניקה שבבעלותי אבל חשוב לדעת שההסרה לעיתים משאירה צלקת (תלוי בשכבת העור אליה הגיע הקעקוע), התהליך לוקח מעל שנה וכולל כאב”.
אז למה בעצם לעשות קעקועים והאם כדאי לוותר? יצאנו לבדוק.
הפעם בחרנו לוותר על התחקיר באינטרנט, עשינו את זה אותנטי ויצאנו לרחוב (יש במצב שאפילו נתקלנו בכם) לבדוק מה גורם לאנשים לעשות או לוותר על קעקועים ובין התשובות שמענו שאנשים נגד בגלל שזה נוגד את הדת, טרנד חולף, אהבה זמנית, פוגע בטוהר הגוף, לא ניתן להסרה מלאה, משאיר צלקת, יכול לגרום למחלות, יוצר רושם שלילי ומפריע להתקבל למקומות עבודה מסוימים. מנגד, בצד שבעד קעקוע הגוף שמענו משפטים כגון זה מקשט את הגוף, נותן ייחודיות, משמר זיכרונות, מזכיר נשכחות, מנציח חוויות, מצהיר כוונות ומוכיח רגשות.
באיזה צד אתם בוחרים? אנחנו מבולבלים. השף טום אביב, שמוכר גם בגופו המלא קעקועים שיתף אותנו בדעתו על הנושא – וגרם לנו עוד קצת להתקרב לאנשים שבעד. “תאמינו לי שאני לא יודע כמה קעקועים יש לי על הגוף, הפסקתי לספור אבל מאמין שמעל 100. את הקעקוע הראשון שלי עשיתי בגיל 18 ואם להגיד את האמת אף פעם לא היה לי פחד מה יהיה אם אתחרט. אני מאמין שלכל קעקוע שבחרתי לעשות יש סיבה ומשמעות לאותו הרגע וככה אני מנציח רגעים – אז מבחינתי חרטה היא לא מילה מוכרת”.
והוא מוסיף: “יש אנשים שחושבים על הרושם שגוף מקועקע יוצר ואין ספק שקעקועים אכן יוצרים רושם ראשוני אבל אני חושב שהעולם השתנה וזה כבר פחות משמעותי ושלילי מבעבר ואפשר גם להסתכל על זה הפוך – קעקועים מושכים את העין ומייחדים אותך מיתר האוכלוסייה. הכל זה מה אתה רוצה לשדר לעולם”.
מהצד השני, שדווקא כן הרגיש חרטה במהלך השנים והלך לחפש פתרונות להסרה מצאנו את מירי בוהדנה שאמרה בעבר לראיון למאקו: “אני מצטערת שעשיתי את הקעקועים, ממש לא רוצה שהילדים שלי יעשו את זה. אני מורידה אותם אצל רופא עור והתהליך מאוד כואב וכולל מספר טיפולים”. אז באיזה צד אתם בוחרים? הזורמים שחיים את הרגע ומקעקעים חוויות על הגוף או האנשים היותר מחושבים שחיים את העתיד? אם אין לכם תשובה זה בסדר, גם אני עדיין מתלבטת.
צילומים: מתוך עמוד האינסטגרם של אליאב אוזן.
*אין באמור המלצה