לשון והרע שבה

שמירה על היגיינת הפה לא מסתכמת רק בצחצוח שיניים. החיידקים המתיישבים על הלשון עלולים לגרום ללא מעט בעיות כגון ריח רע ועד לזיהומים - אז תתחילו לצחצח גם אותה

הפה הינו סביבה לא סטרילית עם כמות לא קטנה של חיידקים שחלקם פעילים וגורמים לנזקים לבריאות הפה והשיניים ולבריאות הכללית. אחד המקורות למחלת חניכיים, לטעם רע ולריח רע מהפה (הליטוזיס) הוא מצבור של חיידקים על גבי הלשון. לכן אני ממליץ בחום להסיר את החיידקים הללו ואת הרובד שמצטבר על גב הלשון. 

מה עלול לקרות במידה ותזניחו את ניקוי הלשון? 

– תסבלו בוודאות מריח רע חריף מהפה 

– כתמים בלשון

– חוש טעם שלכם יהיה לא מדויק

– זיהום פטרייתי בחלל הפה

– דלקת חניכיים העלולה להוביל לנסיגת חניכיים ולזיהומים 

איך מנקים את הלשון ובאיזו תדירות ?

בכל פעם שמצחצחים שיניים (המלצה לפעמיים ביום עם דגש על הלילה ) יש לנקות בעדינות גם את הלשון מהחלק הפנימי החוצה. ישנן מברשות שיניים אשר בחלק האחורי של המברשת קיימים מעין חספוסים שמיועדים לניקוי הלשון על ידי תנועות גירוד. כמו כן קיימים מוצרים ייחודיים לניקוי הלשון שבעזרתם מגרדים את הלשון עד לניקויי מלא ויסודי שלה. חשוב לנקות את המברשת המיועדת לאחר השימוש במים חמים.  

אלו פעולות מומלצות לביצוע באופן רוטיני, בנוסף לצחצוח ושימוש בשטיפות פה. ניתן לבצע גם אצל רופא השיניים ניקוי לשון בלייזר הגורם לנידוף של כל הרובד והחיידקים הקיימים על גבי הלשון . זוהי פעולה קצרה שאינה מורגשת כלל ומומלץ לבצע אותה לאחר כל ניקוי שיניים אצל שיננית. 

טיפול ניקוי הלשון בלייזר

לשאלות נוספות ניתן לפנות לד”ר ישראל ורסנו במייל: Dvarsano@017.net.il או בטלפון המרפאה: 03-6910501.  

צילומים: ראשית – ג’וי ניקוטרה, ווי דינג – אנספלש. צילום הטיפול באדיבות ד”ר ורסנו.

* כתבת העשרה. אין המגזין אחראי לעושה שימוש בתוכן זה. העושה כן עושה זאת על אחריותו בלבד. תוכן זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה לפעולה או תחליף להתייעצות עם איש מקצוע לקבל ייעוץ רפואי. ט.ל.ח 

כתבות נוספות שיעניינו אותך

גלילה לראש העמוד

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו ותישארו מעודכנים