עוברים דירה?

רשימת הדברים שעלינו לעשות בעת מעבר הדירה, מלחיצה ומרגישה אינסופית. זו בדיוק הסיבה שהכנו עבורכם כמה טיפים שיגרמו לכם לעבור לבית החדש ברגל ימין

מצאתם דירה? בשעה טובה! אבל השלב הבא קצת פחות מלהיב: לארוז, לזרוק, לנקות, לסדר, לעצב ואנחנו יכולים להמשיך את הרשימה הזו לנצח. אז איך תתמודדו עם היום הגדול, או עם השבוע הנורא בחייכם? הכנו לכם רשימת טיפים שתשאיר אתכם מלאי גאווה ואת הבית החדש שלכם מסודר להפליא, במינימום כוחות נפשיים – פשוט לצלם ולשמור.

1. פנו מקום ביומן – מעבר דירה לוקח זמן וכוח ולכן יש צורך לפנות לו זמן מסודר ביומן, ממש כמו לפגישות עבודה. פנו מספר ימים מלאים ביומן שלכם, קחו חופש מיתר דברי היומיום שלכם ותתמסרו כל כולכם למעבר. דברים שנעשים בנחת ובוויב חיובי יזכרו לכם כחוויה טובה יותר.

2. ארגזים – לרכוש מבעוד מועד ארגזים וכך תחסכו לעצמכם את חיפוש הארגזים המשומשים ברחובות העיר. לזוג ממוצע מספיקים בערך כ40 ארגזים – 20 גדולים עבור בגדים, נעליים וחפצים נוספים שאינם שבירים ועוד 20 קטנים יותר עבוד כלי מטבח, כלי נוי, ספרים וכו’.

3. מיינו את החפצים שלכם – אל תהססו לזרוק או להעביר הלאה דברים שלא השתמשתם בהם בשנה האחרונה, זו הזדמנות טובה לעשות סדר ולמיין. את הבלגן תשאירו בדירה הישנה ובזאת תתחילו מסודר, רק מה שיש בו שימוש נכנס בפתח הדלת, מה שלא – פשוט תעבירו הלאה.

4. מזוודה אישית – הכינו לעצמכם תיק אישי ובו מספר קטן של ציוד אישי אותו תהיו צריכים לימי המעבר. כידוע, להתחיל לפשפש בין עשרות ארגנים כדי למצוא תחתונים או סבון פנים זה לא כיף, אז תחסכו זאת מעצמכם.

5. בחירת מוביל: לפני שמזמינים מוביל כדאי מאוד לחפש מידע על חברת ההובלה באתרים מקצועיים, לקרוא חוות-דעת, דירוגים ועוד. כדאי לברר מהו הטלפון הנייח וכתובת המשרד של חברת ההובלה, ולא להסתפק רק במספר טלפון סלולרי כי יש המון חובבנים בתחום. כדאי לבקש מהמוביל שישלח העתקים של פוליסת ביטוח תכולה שלו, ולדאוג שיהיה בידיכם מסמך כלשהו עם לוגו החברה. רצוי שהמוביל יגיע לראות את התכולה לפני וכך תקבלו הצעת מחיר מדויקת יותר, על מנת למנוע מצבים לא נעימים ביום המעבר. במידה והמוביל לא יוכל להגיע לפני, רצוי לצלם לו את התכולה באופן מדויק ולבקש ממנו לשלוח לכם הצעת מחיר כתובה. כמובן שרצוי לוודא את הגעת המוביל יומיים קודם לכן. בחירת מוביל טוב היא הכרחית. אתם עלולים להתפשר על מוביל גרוע בהנחה של כמה מאות שקלים, שיהרוס לכם בעת ההובלה פריטים בשווי של אלפי שקלים. 

6. רשימת מלאי – מובילים רוצים לדעת כמה ארגזים יהיו ביום המעבר, איזה מוצרי חשמל וריהוט עליהם להעמיס על המשאית ובקיצור, כמה עבודה קשה תהיה להם. כדי להגיע מסודרים לשיחת הטלפון עם המובילים, הכינו רשימת מלאי בה תציינו את כל הדברים שאתם עתידים להעמיס על המשאית. רשימה זו גם תעזור לכם לעשות סדר בבלגן ולוודא שכל החפצים היקרים לליבכם  הגיעו בשלום.

7. הדברה – במידה וקיבלתם את מפתח הדירה מספר ימים לפני יום המעבר, כדאי לעשות הדברה ולחסוך לעצמכם כאבי ראש עתידיים. מדובר בהשקעה קטנה יחסית, ולאור העובדה שאינכם מכירים את הבניין ואת סביבתו, עדיף להשקיע ולא להצטער אחר כך. חשוב לקחת בחשבון שאם יש לכם בעלי חיים או ילדים, יש צורך להוציא אותם מהבית. לכן עדיף להיזכר מוקדם ולסיים עם נושא זה בטרם המעבר.

8. צביעת הדירה – כדאי לוודא עם בעל הדירה שהדירה צבועה בכל אזוריה או להשלים את הצביעה עצמאית טרם הרהיטים תופסים את מקומם בדירה ונושא הצביעה נעשה מסובך ומלחיץ בהרבה. תכלס, אם לא תדאגו לצבע טרם המובילים פורקים את הציוד בביתכם החדש כנראה שזה כבר לא יקרה, וחבל.

9. ניקיון הדירה – חשוב מאוד לעשות ניקיון יסודי בדירה לפני שאתם עוברים. יהיו אזורים שלאחר מכן לא תצליחו להגיע אליהם בגלל ריהוט הבית. כמובן שאפשר לשלם עבור עוזרת שתגיע לנקות, או מנגד לעשות זאת באופן עצמאי – אבל חשוב לזכור לעשות זאת עוד לפני שהמובילים יפרקו אצלכם בדירה את כל תכולת דירתכם הישנה, כדי שתפתחו דף חדש, בבית נקי.

10. ערכו סקר שוק – כידוע, רוב תכולת הדירה ישנה לא תתאים לדירתכם החדשה ולכן יש צורך לקנות לא מעט דברים חדשים. אין מעצבן מלקנות רהיט ושבוע לאחר מכן לראות את אותו הרהיט בדיוק בהנחה משמעותית נכון? אז תחסכו לעצמכם את התסכול ותעשו רשימה מסודרת של כל מה שעליכם לקנות ופתחו את האינטרנט כדי לעשות סקר שוק מאיפה כדאי לכם להזמין כל מוצר טרם התחלתם לבזבז כסף.

11. הכנת המקרר והמקפיא – הפשירו את המקפיא ואווררו את המקרר ולאחר מכן נקו אותו היטב לקראת המעבר. אם תעבירו מקפיא שלא הפשיר טרם העמסה שלו על המשאית, יש מצב שכל הארגזים שיעמדו לצידו במהלך הנסיעה יגיעו רטובים – וזו לא התחלה נעימה.

12. שמרו על דברים יקרי ערך – כדי שלא תשאירו בידי המובילים פריטים יקרים או בעלי ערך סנטימנטלי, דאגו מראש להעבירם יום לפני המעבר אל הדירה החדשה ובכך תגרמו לעצמכם שקט נפשי.

13. עדכון כתובת – עדכנו את הרשויות והספקים השונים בכתובת החדשה שלכם על מנת שתמשיכו לקבל דואר ולא תפספסו מידע חשוב. מניסיון, הדיירים שייכנסו במקומכם לבית שזה עתה עזבתם, לא יטרחו לשמור עבורכם מכתבים חשובים. 

כתבות נוספות שיעניינו אותך

גלילה לראש העמוד

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו ותישארו מעודכנים